HP ZCentral ve HP ZBook Mobil İş istasyonları ile Çalışmaya Hazır mısınız?
  1. Anasayfa
  2. Üretici Teknolojileri

HP ZCentral ve HP ZBook Mobil İş istasyonları ile Çalışmaya Hazır mısınız?

0

Bugün sizlere benim de hiçbir sorun yaşamadan kullandığım ve  kullanmaktan gayet memnun olduğum performans canavarı laptop’ımdan bahsedeceğim, aslında mobile workstation olan bir cihaza laptop demem ne kadar doğru olacak onu bilemiyorum 😊 Niye bugün size kullandığım HP ZBook 14u anlatmak istediğime gelirsem, aslında uzun süredir kullanmak istediğim bir teknoloji olan HP ZCentral’ın hem HP ZBook sahiplerine hem de farklı marka iş istasyonu sahiplerine 90 gün boyunca ücretsiz olarak sunulacağını okuduktan sonra sizlerle de paylaşmak istedim. MSHOWTO takipçileri ve çalıştığım birçok müşterimiz benim teknoloji alanında neler yaptığımı iyi biliyorlar ama bilmeyen yeni takipçilerimiz için çok kısaca anlatmak istiyorum. Öncelikle birçok üreticinin ürünlerinin demo’larını kendi laptop’ımda yapmak benim için önemli bir konu. Bu sebepten dolayı birçok sistem yöneticisinin yaptığı gibi benim laptop’ımda da bir sanallaştırma çözümü yüklü ve içerisinde birden fazla sanal makine çalıştırarak bu demo’ları ya da testleri gerçekleştiriyorum. Merak edenleriniz için benim HP ZBook 14’umda Microsoft’un en güvenilir, en hızlı işletim sistemi Windows 10 Pro’nun en son sürümü olan Windows 10 Pro 1909 versiyonu yüklü, üzerinde Hyper-V çalışıyor ve hiçbir performans sorunu yaşamadan tüm çalışmalarımı saatlerce yapabiliyorum. HP ZBook’lar ve HP ZCentral hakkında daha fazla detaya girmeden önce kısa bir bilgi vermek istiyorum, ürünlerin görüntüleri daha iyi hafızanızda kalsın diye internet’te bulduğum profesyonel HP ZBook Mobile Workstation görüntülerini paylaşacağım.

Uzun yıllar benim gibi teknik pozisyonlarda çalışan kişiler ile laptop’ları arasında ciddi bir bağ oluyor (umarım sadece ben de olmuyordur! ) ve eski cihazını bir türlü bırakmak istemiyorlar. Aynı zamanda yeni bir laptop seçerken o kadar titiz araştırmalar yapıyoruz ki gerçek manada büyük bir emek harcıyoruz demem sanırım yanlış olmayacaktır. Şu an kullandığım HP ZBook Mobile Workstation bana çalıştığım firma tarafından verildi ama ben yine de kendimi bu araştırmayı yapmaktan alamadım. Öncelikle size şunu belirteyim HP ZBook’larda iki farklı ürün bulunmakta, bunlar HP ZBook 14u ve HP ZBook 15u. Şimdi sizlere bu iki ürün arasındaki farkı anlatacağım.

Öncelikle benim de şu an kullanmış olduğum HP ZBook 14u’nun özelliklerine bakalım, bu ürünü ilk gördüğümde rengi ve tasarımı benim çok hoşuma gitti diyebilirim özellikle arkadaki HP logosu. Sizler için ürünlere ait profesyonel görseller buldum ki ne demek istediğimi bu görsellerle daha iyi anlayabilin istedim. Bu arada hem HP ZBook 14u hem de HP ZBook 15u’nun tasarımı ve görseli aşağıda gördüğünüz gibi çok şık. Benim bu ürünü sevmemin en büyük nedenlerinin başında hafif ve ince olması yatıyor. (Workstation kullananlar bilirler bu tarz performans ürünleri genelde çok büyük ve kalın olur) Ürünün hafifliğinden kastım HP ZBook14u yaklaşık olarak 1,5 kg civarında ve kolaylıkla taşınabildiği için her yerde mobil iş istasyonu deneyimini rahatlıkla yaşayabiliyorsunuz. 32,6 x 23,43 x 1,79 cm boyutunda olduğunun da bilgisini vereyim ki ne kadar ince olduğunu siz karar verin 😊 Bu kısımda son olarak hepinizin bana soracağını düşündüğüm pil süresinden bahsetmek istiyorum, bir müşterimize proje için gittiğim bir gün şarj cihazımın laptop çantamda olmadığını farkettim ve akşam da eğitim verecektim aşağı yukarı 10 saatin üzerinde kesintisiz çalıştım. Eminim daha da çalışabilirdim ama sonrasında alışkanlık eve gelince hemen şarj etmeye başladım.

 

İsterseniz biraz da HP ZBook14’unun teknik özelliklerden bahsedeyim ama bahsederken de sizlere madde madde üretici sitelerinde ya da e-ticaret platformlarında bulacağınız şekilde yazmayacağım. Zaten yazımın sonunda HP ZBook Mobile Workstation ailesi ile ilgili çok daha fazla detay bulabileceğiniz ürüne ait web sitesinin linkini paylaşacağım.

Teknik özellikleri incelerken her zaman olduğu gibi işletim sistemi ile başlayalım HP’nin, İşletmeler için Windows 10 Pro‘yu önerdiğini belirtelim, sonrasında işlemci ailesi olarak 8’inci nesil dört çekirdekli Intel Core ile sizlere en zor işlemlerde bile sorunsuz çalışacak işlemci gücü sunuluyor, az önce bahsettiğim gibi uzun uzun tüm kullanılabilir işlemcileri yazmayacağım nedeni ise kendi yorumlarımı sizlere aktarmak istemem, detaylar için zaten ürünün web sitesini ekleyeceğim. Dahili depolama ZBook’lar HP Z Turbo NVME SSD ile gelmekte ve benim HP ZBook 14u’mda 256 GB’lık bir SSD bulunmakta. Grafik işlemci olarak da Intel UHD Grafik Kartı 620 tümleşik olarak gelmekte. Opsiyonel olarak AMD Radeon Pro WX3200 Grafik kartı da geliyor. Ben bir grafik tasarımcı değilim ama birkaç test için Autodesk ve Adobe gibi ürünleri yüklemiştim ve yüksek performansta sorunsuz çalıştım. Son olarak 64 GB’a kadar DDR4 bellek kapasitesi de olabilmekte.

HP ZBook’un diğer bir ürünü olan HP ZBook 15u sizlere anlatıp, hemen ardından HP ZCentral’ın ne olduğunu ve sizlere sunabileceklerini aktarmak istiyorum. HP ZBook 15u sadece inceleme şansım oldu ve ürün HP ZBook14u’ya göre boyut olarak biraz daha büyük ancak performans olarak bir farkları yok diyebilirim. Daha önce HP ZBook15u boyutunda HP laptop’ım olduğu için ben biraz daha küçük ve hafif bir şeyler kullanmak istediğimden HP ZBook 14u’yu seçtim. Aradaki boyut farkını görün diye aşağıdaki görseli sizlerle paylaşmak istedim.

HP ZBook 15u’nun teknik özeliklerine geçmeden şunu da belirtmek istiyorum, bugüne kadar gördüğüm en ince ve hafif 15”lik mobil iş istasyonunu olmuş. Tabi boyut artınca daha geniş bir ekran ve tam boyutlu sayısal tuş takımı ile daha geniş bir alanda çalışmanın da konforunu yaşayabiliyorsunuz. Dokunmatik ekran özelliği her üründe de bulunuyor ama sanırım HP ZBook 15u’da bunu kullanmak çok daha keyifli olacaktır. Aynı zamanda harika bir kamerası ve HP gürültü önleme yazılımı ve dışa bakan üçüncü mikrofonla her yerden kolaylık Microsoft Teams konuşmalarınızı rahatlıkla yapabileceksiniz. Bunlara ilaveten HP ZBook‘ların power tuşu, hoparlörü ve klavyesinin de çok şık tasarlanmış olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Son bir bilgi daha verip bu kısmıda tamamlamak istiyorum, yüksek kalitede müzik dinleyebileceğinizin garantisini verebilirim çünkü HP ZBook‘larda çift stereo hoparlörlü Bang & Olufsen ses sistemi bulunmakta

 

 

 

HP ZBook 14u ve 15u’yu inceledikten sonra makalenin başında bahsetmiş olduğum, yeni bir HP ZBook satın alarak 90 gün boyunca ücretsiz kullanabileceğiniz HP ZCentral’ı şimdi sizlere anlatmak istiyorum. Günümüzün uzaktan çalışma anlayışı dahilinde, farklı departmanlardan, farklı görevleri yapan herkesin ofis dışında çalışmasını sağlayan yepyeni bir teknoloji. HP ZCentral dünyanın ilk tek kaynaklı uzaktan iş istasyonu çözümü olarak istenilen konumdan karmaşık iş akışlarının yüksek performansla yönetilmesini sağlıyor.  HP ZCentral’ı biraz daha açmak istiyorum sizlere, HP hem güvenli hem de kesintisiz uzaktan iş istasyonu bağlantısı ile özel performans sunarken platform bağımsız olarak (MacOS, Windows, Linux) çalışmanıza olanak sağlıyor.

HP ZCentral’ı incelediğim de iki farklı yazılımı bir araya getirerek sizlere çok güçlü bir uzaktan iş istasyonu teknolojisi sunduğunu anlıyorum. Bu yazılımlar yeni nesil ZCentral Remote Boost yazılımı eski adıyla (Remote Graphics Software) ve yeni tescilli HP ZCentral Connect yazılımını bir araya gelerek uzaktan kontrol edilebilen, mobil ve akıcı çalışma tarzını sunarak grafik ağırlıklı uygulamalar üzerinde çalışan kullanıcılara esneklik sağlayabiliyor. Çok kısaca bu iki yazılımın teknolojik olarak neler sunduğunu sizlere anlatarak yavaş yavaş makalemi sonlandırmak istiyorum.

ZCentral Connect yazılımı ile bilgi işlem yöneticileri, monitör bağlantıları ve girişleri tek ve basit bir arayüz üzerinden kolaylıkla ayarlayıp, yönetebiliyorlar. Aynı zamanda HP ZCentral Connect yazılımı ile görevlendirilmiş iş istasyonlarını kullanıcılara paylaştırabiliyor ya da gruplar için iş istasyonu havuzları oluşturabiliyorlar.

Bir diğer yazılım olan yeni ZCentral Remote Boost yazılımı VFX, simülasyon ve 3D’de yüksek performans sağlayarak tüm bu bağlantıların kolektif olarak yönetilmesine yeni bir yaklaşım getiriyor. ZCentral Remote Boost Windows, Linux ya da MacOS cihazlarında çalışabiliyor ve böylelikle kullanıcıların neredeyse tüm cihazlarından ve diledikleri yerlerden tasarımlar yapmalarına olanak tanıyor.

Son bilgi vermeden makalemi bitirmek istemiyorum 😊 HP ZCentral’ın HP ZBook’lar ile birlikte 90 gün boyunca ücretsiz kullanabileceğinizi söylemiştim. Yukarıda da belirttiğim ZCentral Connect ve ZCentral Remote Boost servisleri bu ücretsiz kullanımın içerisinde yer alıyor, aynı zamanda 90 günün sonunda HP ZBook kullanıcıları ZCentral Remote Boost hizmetini ücretsiz kullanmaya devam edebilecekler.

Bugün sizlere kullanmış olduğum HP ZBook mobil iş istasyonum hakkında bilgiler verirken, yepyeni bir teknoloji olan HP ZCentral’ı da sizlere anlatmak istedim.

HP ZBook Notebook’lar ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

TAGs: HP ZBook,HP ZCentral,HP ZCentral nedir, HP ZCentral ne işe yarar,HP ZBook Notebook,ZCentral Remote Boost,ZCentral Connect,HP ZBook 14u,HP ZBook 15u,HP ZBook Mobile Workstation

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 5
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 1
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir