Birinci bölümde O365’e domainimizi eklemeyi anlatmıştım. Şimdi iste bu domain içerisinde kullanıcılarımızı oluşturma kısmına geleceğiz.
O365 Kontrol panelinden Users and groups kısmına geliyoruz. Burada + işaretine basarak tek tek kullanıcı oluşturabileceğimiz gibi onun yanında bulunan ikona tıkladığımızda bir CSV dosyası kullanarak toplu kullanıcı açılmasını da sağlayabiliriz. Toplu kullanıcı açma ikonuna tıklıyoruz.
Resim-1
Yükleyeceğimiz CSV dosyasını bizden istiyor. CSV dosyasının formatı aşağıdaki gibi olmalıdır. Bu ekrandan örnek CSV dosyası da indirebilirsiniz.
Resim-2
İndirdiğiniz örnek csv dosyasında dikkat etmeniz gereken kısımlar aşağıdadır. Buradaki alanlar gerekli (zorunlu) alanlardır.
Resim-3
CSV dosyasını ekledikten sonra c:\fakepath ibaresi göreceksiniz. Endişe etmeyiniz.
Resim-4
CSV Dosyasını yüklenmeden önce bir hata var mı yok mu diye kontrol edilir. Eğer hata yok ise yükleme işlemi yapabilirsiniz. Hata var ise excel dosyanızı kontrol ediniz.
Resim-5
Eklediğiniz kullanıcıların login durumları aktif ya da pasif olacağı ve ülke tercihini yaptıktan sonra devam ederek lisans sayfasına geliniz.
Resim-6
Lisans ataması kısmında ilgili kullanıcıların hangi servisleri kullanacağını belirtiyorsunuz. Test hesabı olduğu için tüm servisleri aktif olarak kullanabilirler.
Resim-7
Kullanıcılar oluştuktan sonra bilgilendirme maili gönderecek. İlgili mail adresi hesabınızındaki admine ait olan adrestir. Create butonuna basarak kullanıcılarınızı oluşturunuz.
Resim-8
Kullanıcılarınız oluştuktan sonra geçici şifleri göreceksiniz. Bu şifreler ile giriş yaptıktan sonra şifre değiştirme ekranı gelecektir. Not: Şifleri daha sonra değiştirebileceğiniz gibi bunları toplu olarak değiştirme imkânınız da vardır.
Resim-9
Kullanıcılarınız böylece açılmış durumda olacaktır.
Resim-10
Oluşturduğunuz kullanıcınız ile giriş yaptıktan sonra aşağı şifre değiştirme ekranı karşınıza gelecektir. Yeni şifrenizi belirledikten sonra Office 365 ekranınıza erişebileceksiniz.
Resim-11
Office 365 karşılama ekranı.
Resim-12
Bir sonraki bölümde Gmail’den maillerin Office 365 ortamına taşınmasını anlatacağım.
Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.
Referanslar