1. Anasayfa
  2. Microsoft Office 365

Gmail’den Office 365’e Mail Hizmeti Geçişi Nasıl Yapılır? – Bölüm 1


0

Merhabalar. Bulut teknolojilerinden belki de işimize en çok yarayanı e-posta sisteminin de bulut üzerinden kullanılabilir olmasıdır. Şirket içerisinde bir Exchange Server bulundurmak, bu sunucunun yedeğini almak, sürekliliğini sağlamak açısından Cluster yapısında tutmak vs. derken toplam sahip olma maliyetini çok yukarlarda tutmak zorunda kalıyoruz. Tabi ki de sistemin durması durumunda çalışan personelin harcadığı mesai süresi ve kaybedilen iş gücü kaybını eklemiyorum.

Bu makalemde e-posta sistemi Gmail’de olan bir sistemin Office 365 e nasıl geçiş yapacağını anlatacağım. Makale uzun olacağından dolayı birkaç bölüm halinde sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle kendi Outlook adresimden bir Office 365 hesabı oluşturdum. (30 günlük ücretsiz deneyebilirsiniz)

O365 kontrol panelinde Domains kısmında e-posta sistemini taşıyacağımız domaini ekleyeceğiz. Bu işlem için O365 panelinde > Domains içerisinde “Add a domain” kısmını seçiniz.


Resim-1

Domain ekleme ekranında 3 adım karşınıza çıkacaktır.

  1. Domaini doğrulama,
  2. Kullanıcı lisanslarını atama,
  3. DNS işlemlerini tamamlama

Birinci adımı seçiniz.


Resim-2

Taşımak istediğiniz domaininizi yazınız.


Resim-3

Domaininizi yazdıktan sonra sizden istenen TXT ve MX kayıtlarını DNS sunucunuzda oluşturunuz. (Dış DNS sunucunuzda)


Resim-4

Kayıtların oluşmasından sonra domainin size ait olduğu doğrulamış oluyorsunuz. (bu işlem birkaç saat zaman alabilir)


Resim-5

İkinci adım kullanıcıları oluşturma ve lisans ekleme kısmıdır. Bu aşamayı şu anda kullanıcı oluşturmayacağım seçeneği ile geçeceğiz.


Resim-6

I don’t want to add users rigth now seçeneğini seçiyoruz ve kullanıcı ekleme işlemini daha sonraya bırakıyoruz. Sebebi gerekli MX, SPF, TXT kayıtlarını görmek ve onları oluşturmak. Kullanıcı ekleme işlemini daha sonra yapabiliriz.


Resim-7

İkinci adımı tamamladıktan sonra 3. Adıma geçiniz.


Resim-8

3. adımda ise Bu domaine ait kullanılacak servislerin aktif edilmesi yer alıyor. Burada Exchange ve Lync i seçiyoruz. (Tüm hizmetleri kullanmak için. Ayrıca Lync i işaretlemediğiniz takdirde bir sonraki adımda Lync ile ilgili DNS kayıtları gelmeyecektir)


Resim-9

İlgili DNS kayıtları ihtiyacı ekranı karşınıza geliyor. Buradaki kayıtları oluşturunuz. 24- 48 saat aralığında aktif edilmesi sürebilir.


Resim-10

Kayıtlar başarılı bir şekilde oluşturulduktan sonra domaininiz eklenmiş olacaktır.


Resim-11

Bu bölümde Office 365’e domainimizi eklemeyi anlattım. Bir sonraki bölümde kullanıcıların eklenmesini anlatacağım.


Resim-12

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1982 yılında İstanbul'da doğan Fatih Teke, Atatürk Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümünü bitirdikten sonra şirketlerin bilgi işlem departmanlarında çalışmaya başladı. Commodore 64 ile başlayan bilgisayar macerası, 2003 yılında profesyonel olarak devam etmiştir. Şu anda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinde Birim Yöneticisi olarak görev almakta olan Fatih Teke, Microsoft yetkili eğitmeni MCT (Microsoft Certified Trainer) sertifikasına sahiptir. Ayrıca Symantec Official Web sitesinde yaptığı çözümler, paylaştığı videolar ve makaleler ile Symantec Trusted Advisor unvanına layık görülmüştür. Türkiye’deki ilk ve tek Trusted Advisor olan Fatih Teke boş zamanlarında tenis ve satranç müsabakalarına katılmaktadır. Active Directory, Exchange Server, Symantec EndPoint Protection, Skype For Business, Teams, SCCM, SCOM, Powershell Scripting ve Server İşletim Sistemleri ilgi alanları dahilindedir.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir