Forefront Security for Exchange Server Kurulumu

Microsoft Forefront Security for Exchange Server, işletmelerin Exchange ileti gönderme ortamlarını virüs, solucan ve istenmeyen e-postalardan korumalarına yardım etmek için sektördeki lider güvenlik şirketlerine ait çoklu tarama motorlarının tek bir çözüme entegre edilmiş halini içerir. En yeni tehditlere karşı kapsamlı ve katmanlı bir koruma sağlamak için sektör lideri anti virüs motorlarıyla entegre olur ve birlikte gönderilir. Exchange Server, tarama yenilikleri ve performans kontrolleri ile derin entegrasyonu sayesinde Forefront Security for Exchange Server, ileti gönderme ortamlarını korurken çalışma süresini devam ettirir ve sunucu performansını optimize eder. Forefront Security for Exchange Server, aynı zamanda yöneticilerin sunucularının yapılandırmasını ve çalışmasını, sunucudaki otomatikleştirilmiş tarama motoru güncelleştirmelerini ve raporlamaları kolayca yönetmelerini sağlar.

  • FFSE ürünü şu an Service Pack 1 seviyesindedir ve bu paketle beraber şu özellikleri desteklemektedir.
  • IPv6 kullanan kuruluşlar için kesintisiz destek
  • Desteklenen on bir dilde, uygunsuz içerikli e-postaları engellemek için kullanılan, yüklenebilir klavye listesiyle gelişmiş içerik filtreleme
  • Yöneticilerin Exchange 2007 koruma durumlarını proaktif biçimde izlemelerini sağlayan yeni durum izleyici kayıtlar ve uyarılar aracılığıyla Microsoft System Center Operations Manager ile gelişmiş entegrasyon
  • Sıkıştırılmış zip dosyaları ve RAR arşivlerini taramak ya da engellemek için arttırılmış esneklik

Şimdi FFSE ürününün kurulumunu gerçekleştirelim. Kurulum medyasını bilgisayarınıza takıp kurulumu başlattığınızda klasik olarak kurulum size organizasyon bilgilerinizi soracaktır. Bu ekranları geçtikten sonra aşağıdaki işlemleri gerçekleştireceğiz.

1. Kişisel bilgilerimizi girdikten sonra ilk cevaplamamız gereken soru kurulumun yeri. Biz burada Exchange sunucumuzun bulunduğu yerel makineye kurulum yaptığımız için Local Installation seçeneği ile ilerliyoruz.


Resim-1

2. İkinci cevaplamamız gereken soru kurulumun türü. FFSE kurulum dosyası ile isterseniz farklı makineler sadece yönetim konsolunu yükleyebilir ve tüm yönetim işlemlerinizi farklı bir makineden gerçekleştirebilirsiniz. Bir Server mod kurulum yaptığımız için Full Installation seçeneği ile devam ediyoruz.


Resim-2

3. Bir sonraki ekranda FFSE ürününün anti virüs güncelleştirmelerini nereden ve nasıl alacağını belirliyoruz. Bildiğiniz gibi FFSE ürününde 8 farklı anti virüs tarama motoru bulunmaktadır. Bu tarama motorlarının tüm güncelleştirmelerini Microsoft Update sayfasından alabilirsiniz.


Resim-3

4. Karantina güvenlik ayarlarına geldik. Bu ekrandaki ayarlarda iki seçeneğimiz var;

Secure Mode: Karantinadan teslim edilmiş postalara içerik ve dosya filtrelenmesi uygulanır. Bu işlem daha önceden karantinadan teslim edilmiş postalara da uygulanacaktır.

Compatibility Mode: Karantinadan teslim edilen postalara içerik ve dosya filtreleme uygulanmayacaktır.

Güvenlikten ödün vermeyeceğimiz için Secure Mode ile devam ediyoruz.


Resim-4

5. FFSE ürününün en güzel ve benzersiz özelliği ile karşı karşıyayız. Bu ekranda FFSE ile gelen 8 farklı anti virüs tarama motorundan hangilerinin kullanılacağını belirliyoruz. FFSE ürününde 8 anti virüs tarama motoru gelmesine rağmen tek bir tarama görevinde en fazla bunlardan 5 tanesini kullanabilirsiniz. Birbirinden farklı tarama görevlerinde bu 8 tarama motorunu istediğiniz gibi değiştirip tamamı farklı görevler altında kullanabilirsiniz.


Resim-5

6. Bu ekranda ani virüs motorlarının güncellenmeye ihtiyacı olduğunu belirten bir yazı göreceğiz. FFSE içerisinde gelen tarama motorları varsayılandan her bir saatte bir Microsoft Update üzerinden güncelleme yapmayı denerler. Ayrıca FFSE kurulumu tamamlandıktan 5 dakika sonra güncelleme işlemi otomatik olarak başlayacaktır. Tarama motorlarının güncelleme sıklığını ve ayarlarını kurulumdan sonra değiştirebilirsiniz.


Resim-6

7. Eğer ortamınızda internet çıkışı için Proxy kullanılıyorsa bu bilgileri ve kullanıcı adı parola bilgilerini başarılı bir güncelleme için girmelisiniz.  FFSE konsolundan bu bilgileri daha sonra değiştirebilirsiniz.


Resim-7

8. Kurulumun yapılacağı disk ve klasör bilgilerini belirliyoruz. Bundan sonraki adımda artık kurulum işlemi başlayacaktır.


Resim-8

9. Kurulum sırasında Microsoft Exchange Transport hizmetinin durdurulup yeniden başlatılması istenecektir. Bu işlemi kurulum sırasında yapmaya zorunlu değilsiniz. Ancak FFSE’yi ilk defa kullanmadan önce mutlaka bu işlemi yapmalısınız.


Resim-9

Bu aşamadan sonra kurulum tamamlanacaktır. Kurulum sonrasında konsolu çalıştırmak istediğinizde sizden FFSE sunucunuzun ismini ya da IP adresini isteyecektir. Oturum açtıktan sonra artık FFSE kullanımına ve yönetimine başlayabilirsiniz. İlk yapılması gereken işlem tabi ki tarama motorlarının güncellenmesi olacaktır. Bundan sonraki makalemizde FFSE ürünü ile ilgili yapılandırma ayarlarını inceleyeceğiz.


Resim-10

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık