1. Ana Sayfa
  2. Exchange Server 2007

Video – Exchange 2003 Cluster Ortamının Exchange 2007 Cluster’a (SCC) Migration İşlemi – Bölüm 3


0

İlk iki makalede varolan Exchange 2003 Front-End sunucularına CAS ve HUB’ları Network Load Balance’ıda devreye sokarak eklemiştik. Serinin bu üçüncü makalesinde ise varolan Exchange 2003 Clustered Back-End (Mailbox) sunucularına Exchange 2007 Clustered Mailbox sunucularını (E2k7-MB-01 ve E2k7-MB-02) ekleyeceğiz. Bu şekilde mimarimizdeki toplam Exchange Server sayısı bu makaledeki işlemlerin ardından sekizi bulacak. Serinin sonraki makalelerinde adım adım Legacy Exchange Server’ları (Exchange 2003) ortamdan kaldıracağız.

Makalede Exchange 2003 Front-End ve Back-End yapısının zaten var olduğu düşünülerek hareket edilmiştir. Aşağıdaki resimdeki dizayn geçişin tüm evrelerinde ki tüm sunucu rollerini içermektedir. Kullanılan isimler ve IP’ler aşağıdaki gibidir:

Mimari
Şekil-1

Exchange 2003 Clustered back-end çalışan bir ortama yeni bir Exchange 2007 mailbox server eklemek istedğinizde mutlaka yeni bir Cluster kurmalısınız. Buradan çıkartılması gerekenleri kısaca, yeni bir Quorum Disk, yeni bir database alanı, yeni bir Cluster IP’si, yeni bir CMS adı, yeni bir CMS IP’si olarak sıralayabiliriz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı https://forum.mshowto.org linkini kullanarak ulaşacağınız forum sayfamızda sorabilirsiniz.

Referanslar

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?

Yazar Hakkında

Emre Aydın, Üniversite öncesi tüm öğrenimini İstanbul’da, üniversite öğrenimini ise Kocaeli'nde tamamladı. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) Işık Üniversitesinde gerçekleştirmiştir.Üniversite sonrası Metis, Microsoft Türkiye, BilgeAdam gibi bilişim sektörünün farklı firmalarında Çözüm Danışmanı, Birim Müdür Yardımcı ve Birim Müdürü olarak görev almıştır.Son olarak Comparex Türkiye'de Birim Müdürü olarak çalışmış ve sonrasında tekrar Microsoft Türkiye çatısı altında Office 365'ten sorumlu teknik çalışan olmuştur. Uzmanlık alanı olan Microsoft Exchange Server, Office 365, Microsoft EMS, Windows Server ve Microsoft Azure konularında birçok kişi ve firmaya teknik eğitim vermiştir. Özellikle  Türkiye’nin önde gelen firmalarında Mesajlaşma Teknolojileri üzerine başarılı projelere imza atmıştır. Türkiye'nin en büyük ve uzun soluklu bilişim portali olan MSHOWTO’yu 2005 yılında kurmuş, portalin isim ve fikir babası olmuştur. Halen MSHOWTO’da yönetici olarak portalın birçok kişiye ulaşmasında önemli bir görev üstlenmektedir.Microsoft Office 365 alanında MVP olan Emre Aydın, Türkiye’de 11 kez üst üste MVP seçilebilme başarısı gösteren iki MVP’den birisidir. Birçok üniversite, etkinlik ve lansmanda konuşmacı, moderatör olarak yer almıştır. Sahip olduğu bazı sertifikalar:MVP | Office 365 | Since 2006 MCT | Since 2005 MCSD | Azure Solutions Architect MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform MCSA | Office 365, Server 2012, Server 2016, Cloud Platform MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM P-Seller Intelligent Cloud | EMS Amazon | AWS Certified Solutions Architect - Associate

Yorum Yap