Dynamics 365 Finance and Operations Yardım(Help) Sistemi Nasıl Ayarlanır?
0

 

Bu yazıda Dynamics 365 Finance and Operations için Yardım sisteminin nasıl ayarlanacağını ve nasıl kullanabileceğini anlatacağım. Bu ayarlamayı genelde test ve canlı ortamlar için yapıyoruz. Ben bir test ortamı üzerinde göstereceğim.

Öncelikle test ortamına giriş yapıyoruz ve Sistem Yönetimi->Ayarlar->Sistem parametreleri ekranını açıyoruz.


Resim-1

Yardım penceresini açıyoruz. Eğer burayı ilk defa açıyorsanız bir uyarı penceresi çıkıyor ve size LCS projesine bağlanmanız gerektiğini söylüyor. Eğer daha önce açtıysanız ve benim gibi bağlantıyı yapmadıysanız aşağıdaki gibi seçebilirsiniz. Birden çok projeniz olabilir ama bu ortamı hangi proje üzerinden oluşturduysanız onu seçmekte fayda var.


Resim-2

Seçtikten sonra standart Task guide libraries görünecek. Sizde LCS üzerinden ekleme yapabilirsiniz ve buradan seçebilirsiniz. Ayrıca destek içinde LCS projesini seçiyoruz.


Resim-3

Bu aşamalardan sonra yardım kurulumu hazır demektir. Şimdi ? işaretine tıklayıp yardım ekranını açabiliriz.


Resim-4

Eğer bir formda değilseniz aşağıdaki gibi bir ekran açılacak.


Resim-5

Bizim ortamımız Türkçe olduğu için yardım Türkçe çıkıyor. Farklı dilde çıkmasını da ayarlayabilirsiniz.


Resim-6

Eğer bir form üzerinden açarsanız ilgili konular gelecek. Burada olduğu gibi tüm müşteriler formu üzerinden Yardım ekranını açtığım için ilgili konular listelendi.

Resim-7

Bu yazıda yardım kurulumunun nasıl yapılacağını anlattım. Yardım çok geniş bir kaynak. İncelenmesinde fayda var. Birçok ayrıntı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu kurulum sayesinden destek talepleri de oluşturabileceğiniz kurulumu yapmış oldu. Başka bir yazıda destek taleplerinden de bahsedeceğim.

Selamlar.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar:
www.mshowto.org

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, Help, Yardım, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365, Dynamics 365 Insights Power BI, Power Automate, Power Apss, Power Virtual Agents, Dynamics 365 nedir, Dynamics 365 ERP, Dynamics 365 CRM

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 1
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden mezun oldum. Okulda ve ilk iş tecrübelerimde farklı yazılım dilleri kullandım. 2007 yılında Akşam gazetesinde işe başladım ve Microsoft Dynamics 365 (eski adıyla Axapta) ile orda tanıştım. Hiç duymadığım bir dil olan X++ kullanılıyordu. Kısa sürede adapta oldum ve kariyerimi bu alanda şekillendirdim. Bir kaç iş değişikliğinde sonra kendi firmamı kurdum. Şu anda DMR de yönetici ortak ve Çözüm mimarı olarak çalışmaktayım. 2010 yılında MCT oldum. Birçok faklı ortamda eğitimler verdim. Bloğum ve Youtube kanalımda tecrübelerimi paylaşmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir