Dynamics 365 Finance and Operations Güvenlik Nesneleri Nasıl Taşınır?
0

 

Bu yazıda Dynamics 365 Finance and Operations uygulaması üzerinden güvenlik nesnelerinin faklı ortamlara nasıl taşıyabileceğinizi anlatacağım. Bu işlemi yapmak için benim tercihim Visual Studio içinden nesneleri oluşturup klasik geliştirme sürecini takip etmek. Ancak bunun için yazılımcıya ihtiyaç var ve her zaman güvenlik işini yazılımcılar yapmıyor. Bu yüzden aynı işlemi arayüzden de yapabiliyoruz. Aslında bu klasik bir Export Import işlemi. Şimdi gelin nasıl yapıldığına bakalım.

Önceki yazımda oluşturduğum bir role var onu kullanacağım. System Administration-> Security Configuration formunu açıyorum.


Resim-1

Dışarı aktarmak istediğim rolü seçip Data->Export diyorum.


Resim-2

Biz xml dosyası oluşturuyor. İstediğiniz bir yere kaydedebilirsiniz.


Resim-3

XML’i biraz incelemekte fayda var neler export etmişsiniz daha net görebiliyorsunuz.


Resim-4

Export işlemi bu kadar aslında şimdi Import edebilmek için öncelikle bu rolü silelim.


Resim-5

Silinen veya import edilen nesneler Unpublished Objects tabına düşüyorlar buradan yayınladığınızda işlem gerçekleşmiş oluyor. Silmenin tamamlanması için Publish All diyoruz.


Resim-6

Aynı menüden Import diyoruz.

Resim-7

Açılan penceren Export ettiğimiz dosyayı seçiyoruz.


Resim-8

Seçimle birlikte import işlemi gerçekleşiyor. Nesnelerinin yine Unpublished Objects’e düşüyor. Burada faklı nesnelerde geldi bunun sebebini araştırdım Export ederken ilişkili nesneler buraya geliyor diyorlar. Çok mantıklı gelmedi ama Publish All demek gerekiyor. Bundan sonra Rol listesine bakarsanız sildiğimiz rolün geldiğini görebilirsiniz.


Resim-9

Bu yazıda kısaca güvenlik nesnelerinin uygulama üzerinden nasıl Export Import yapılabileceğini anlattım. Burada dikkat etmek gereken bir husus var. Eğer güvenlik nesneleri yeni geliştirilmiş bir uygulamaya aitse önce bu nesnelerin taşınması lazım. Yoksa zaten hatalı işlem yapmış olursunuz.

Selamlar.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar:
www.mshowto.org

 

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, Securty Export Import, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365, Dynamics 365 Insights Power BI, Power Automate, Power Apss, Power Virtual Agents, Dynamics 365 nedir, Dynamics 365 ERP, Dynamics 365 CRM

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden mezun oldum. Okulda ve ilk iş tecrübelerimde farklı yazılım dilleri kullandım. 2007 yılında Akşam gazetesinde işe başladım ve Microsoft Dynamics 365 (eski adıyla Axapta) ile orda tanıştım. Hiç duymadığım bir dil olan X++ kullanılıyordu. Kısa sürede adapta oldum ve kariyerimi bu alanda şekillendirdim. Bir kaç iş değişikliğinde sonra kendi firmamı kurdum. Şu anda DMR de yönetici ortak ve Çözüm mimarı olarak çalışmaktayım. 2010 yılında MCT oldum. Birçok faklı ortamda eğitimler verdim. Bloğum ve Youtube kanalımda tecrübelerimi paylaşmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir