Dynamics 365 Finance and Operations Form Lookup Nasıl Yapılır?
0

Bu yazıda Dynamics 365 Finance and Operations içinde bir formun nasıl lookup olarak kullanılabileceğini anlatacağım. Öncelikle neden lookup olarak forma ihtiyaç duyarız ona bakalım. Kodla yaptığımız lookuplarda birkaç kısıntımız var. Birincisi tasarım. Form olduğunda tasarım için çok esnek bir yapımız oluyor ama diğerinde böyle bir imkânı yok. Veri kaynağı yönetimi ve parametrik olarak farklı çalışma özellikleri yine form olunca mevcut. Gelelim nasıl yapıldığına.

Öncelikle yeni bir form oluşturuyoruz. Lookup- Basic desenini uyguluyoruz.


Resim-1

Veri kaynağını ekliyoruz. Tasarıma bir Grid ekleyip gerekli alanları sürükleyip bırakıyoruz.


Resim-2

Run metoduna hangi alanı geri döndürmek istiyorsak onu ekliyoruz. Burada direk girdde oluşturduğumuz nesnenin adını kullanmak gerekiyor. Bu yüzden AutoDecleration yes olmalı.


Resim-3

Form ile işimiz bitti. Şimdi İlgili EDT de Form help kısmından formumuzu seçiyoruz. Artık bu EDT’nin kullanıldığı yerlerde otomatik olarak bizim form lookup olarak açılacak.


Resim-4

Deneme için bir tabloya alanı açıyoruz.


Resim-5

Forma alanı ekleyip çalıştırıyoruz.


Resim-6

Son olarak formda oluşturduğumuz lookupı görebiliriz.


Resim-7

Bu yazıda lookup olarak bir form nasıl yaparız anlatmaya çalıştım. Lookup yapmanın çok fazla yolu var hangisi hangi durumda kullanılmalı dikkat etmek lazım.

Selamlar.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar:
www.mshowto.org

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, Lookup, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365, Segmented Entry, Power Automate, Power Apss, Power Virtual Agents, Dynamics 365 nedir, Dynamics 365 ERP, Dynamics 365 CRM

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden mezun oldum. Okulda ve ilk iş tecrübelerimde farklı yazılım dilleri kullandım. 2007 yılında Akşam gazetesinde işe başladım ve Microsoft Dynamics 365 (eski adıyla Axapta) ile orda tanıştım. Hiç duymadığım bir dil olan X++ kullanılıyordu. Kısa sürede adapta oldum ve kariyerimi bu alanda şekillendirdim. Bir kaç iş değişikliğinde sonra kendi firmamı kurdum. Şu anda DMR de yönetici ortak ve Çözüm mimarı olarak çalışmaktayım. 2010 yılında MCT oldum. Birçok faklı ortamda eğitimler verdim. Bloğum ve Youtube kanalımda tecrübelerimi paylaşmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir