0

Bir Kullanıcının Kurum Dışına E-Posta Gönderiminin Yasaklanması. Bazen firma ya da kurum içerisinde çalışan personelinizin kurum dışarısına e-posta göndermemesi gereken durumlar olabilir. Bu durumda o kişinin dışarıdan e-posta alabilir, kurum ya da firma içerisine gönderebilir lakin kurum dışına gönderememesi için Transport Rule kısmından yazacağınız kural ile bu işlemi sağlayabilirsiniz.


Resim-1

Bu işlem için Exchange Admin Center üzerinden “mail flow” kısmına giriş yapınız ve “rules” kısmındaki bulunan + işaretine tıklayıp yeni kural oluşturma ekranını açınız.

Resim-2

Açılan ekranda kuralınıza bir isim verin ve “apply this rule if..” kısmını açınız.


Resim-3

Aşağıda görüldüğü üzere isim olarak “Dışarı E-posta Yasak” ismini verdim. “Apply this rule if..” kısmına ise “The sender is..” seçin. Burada kuralı seçtiğim kişi için uygula demiş oluyorsunuz. ”


Resim-4

Select people” kısmından kuralı uygulayacağınız kişiyi seçiniz.


Resim-5

Kişiyi seçtikten sonra “more options” linkini tıklayarak daha fazla seçenek açılmasını sağlayınız. Açılan ekranda “add condition” butonunu tıklayınız. Bu şekilde birden fazla şart ekleyerek istediğiniz şekilde başka kullarda ekleyebilirsiniz.


Resim-6

İkinci şart için ise “the recipient…” seçeneğini seçiniz.


Resim-7

Burada karşınıza çıkacak seçeneklerden “Outside the organization” seçeneğini seçiniz. Buradaki amaç ilgili kişiden şirket dışarısına yani organizasyon dışındaki kişilere giden e-postaların seçilmesini sağlamaktır.


Resim-8

“Do following…” kısmı ise yapılan seçimler sonrasında yapılacak işlemleri belirtmeniz içindir.

Burada bir çok kural tanımlayabilirsiniz. Bunlardan bazıları e-postayı iletme, reddetme, imza uygulama, alıcı ekleme gibi kurallardır. Bu kısımda “Block the message..” kısmını seçiniz. Açılan kısımda ise herhangi bir bilgi vermek istemiyorsanız “Delete the message without notifying anyone” seçeneğini seçiniz.


Resim-9

Kuralınız aşağıdaki gibi gözükecektir.


Resim-10

Ekranda aşağı doğru indiğinizde ise kural ile ilgili daha fazla seçeneğe erişeceksiniz. Uygulanma şekli, uygulama tarih ve saati, başka kural uygulanıp uygulanmayacağı gibi seçeneklerden tercihlerinizi belirtebilirsiniz. Bu senaryoda tüm e-posta trafiği süresiz bir şekilde yasaklanacaktır. Save butonuna basarak kuralınızı kaydediniz.


Resim-11

Kaydedilmiş kuralınız aşağıdaki gibi gözükecektir.


Resim-12

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

 

TAGs : mail, mail yasaklama, e posta yasaklama, mail gonderimi yasaklama, mail nasil yasaklanir, mail kullanimi yasaklama, Outlook kullanimi yasaklama, Outlook nasil yasaklanir, e posta nasil yasaklanir, e posta gönderimi nasil yasaklanir, Transport Rule kullanimi, Transport Rule mail yasaklama, Transport Rule nedir, Transport Rule ornek kullanim, Transport Rule ayarlari, Exchange server, microsoft

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 1
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1982 yılında İstanbul'da doğan Fatih Teke, Atatürk Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümünü bitirdikten sonra şirketlerin bilgi işlem departmanlarında çalışmaya başladı. Commodore 64 ile başlayan bilgisayar macerası, 2003 yılında profesyonel olarak devam etmiştir. Şu anda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinde Birim Yöneticisi olarak görev almakta olan Fatih Teke, Microsoft yetkili eğitmeni MCT (Microsoft Certified Trainer) sertifikasına sahiptir. Ayrıca Symantec Official Web sitesinde yaptığı çözümler, paylaştığı videolar ve makaleler ile Symantec Trusted Advisor unvanına layık görülmüştür. Türkiye’deki ilk ve tek Trusted Advisor olan Fatih Teke boş zamanlarında tenis ve satranç müsabakalarına katılmaktadır. Active Directory, Exchange Server, Symantec EndPoint Protection, Skype For Business, Teams, SCCM, SCOM, Powershell Scripting ve Server İşletim Sistemleri ilgi alanları dahilindedir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir