Azure Virtual Desktop Tasarımı: Limitasyonlar
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Azure

Azure Virtual Desktop Tasarımı: Limitasyonlar

0

Azure Virtual Desktop yönetilen, güvenli ve hızlı yapılandırılan bir uzak masaüstü hizmeti olmasının yanında sunmuş olduğu hizmetin limitleri açısından da çok büyük ölçekli yapıların bile rahatlıkla tercih edeceği tutarlı bir Azure servisidir. Bu yazımda sizlere rakamlarla Azure Virtual Desktop limitasyonlarından bahsedeceğim.

Makalenin ilerleyen bölümlerinde Azure Virtual Desktop’ı AVD kısaltması kullanacağım.

Resim-1

İlk olarak AVD’de kullanabileceğiniz VM- Sanal makinelerin sayılarına bakalım, bölge başına her bir abonelik içinde 5000’e kadar sanal makine oluşturabilirsiniz. Bu sanal makinelerdeki işletim sistemleri Windows Enterprise olmalıdır. Windows 10 Enterprise’lar single ve multi-session oturuma dayalı olarak kullanılabileceği gibi hem personal, hem de pool içerisinde hostlar içinde geçerlidir.

Resim-2

Burada bir eklemek yapmak istiyorum eğer 5000’den fazla VM ihtiyacınız varsa (Türkiye gibi ülkelerde sıkça gördüğümüz bir durum değil ama 😊) ikinci bir bölge ve subscription içerisine oluşturup bunları vnet peering’ler ile bağlayarak 5000’in üzerinde VM oluşturarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Otomatik oturum ana bilgisayar ölçeklemesinde (automated session host scaling) ise rakamlar değişiklik göstermektedir. İlk önce bunun nedenini ve sonrasında rakam olarak dikkat etmeniz gereken sınırı belirteyim. VM durum etkileşimi daha fazla kaynak tükettiğinden, bölge başına her bir Azure aboneliği için yaklaşık 2.500 VM’dir.

Azure VM session host name prefix’ler 11 karakteri geçemez, bunun nedeni 15 karakterlik NetBIOS sınırının olmasıdır. Belirleyeceğiniz en fazla 11 karakterli ana Bilgisayar adının geri kalanı otomatik olarak oluşturulacaktır.

Varsayılan olarak, bir kaynak grubundaki çoğu kaynak türünün 800’e kadar örneğini dağıtabilirsiniz. Azure Compute’ta bu sınır yoktur.

Şu anda Kullanılabilirlik Availability Set’ler olmadan AVD ARM şablon dağıtımı başına 399 VM dağıtabilirsiniz, eğer Availability set (Kullanılabilirlik Kümesi) kullanmak isterseniz bu rakam ise AS başına  200 VM’dir.

Azure aboneliği sınırlamaları hakkında daha fazla bilgi edinme isterseniz bu linkten servis bazlı limitlere ulaşabilirsiniz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz. 

Referanslar

www.mshowto.org 

TAGs: Azure Virtual Desktop, AVS, Azure Virtual Desktop Limitasyonları, Azure Virtual Desktop Limitations, Azure Virtual Desktop sınırlamaları

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir