Azure Virtual Desktop Fiyatlama Senaryoları
0

Azure Virtual Desktop fiyatlaması yaparken diğer Azure servislerinde de kullandığımız gibi Azure pricing calculator yardımımıza koşuyor ancak bilinmesi gereken bazı şeyleri kafanızda tam olarak oturtamadıysanız bu hesaplamayı yapmak zor ve yanlış olabiliyor.

Bende bugünkü yazımda daha önceden vermiş olduğum AZ-140 eğitiminde karşılaşmış olduğum bir tabloyu sizlere aktarmak istiyorum. Bu tablonun güzelliği senaryo bazlı gitmesi ve fiyatlama tahminlemesini görmek istediğinizde size yeni bir browser tabı açarak fiyatlamanın sonucunu gösteriyor olması gerçekten de çok kullanışlı.

İsterseniz ilk senaryomuza bakalım, burada Kalıcı bir sanal masaüstüne (persistent virtual desktop) erişen tek kullanıcılar (single user) için tahminlemeleri görebilirsiniz.

Tablo’da bulunduğunuz yada sizin için en uygun olduğunu düşündüğünüz bölgenin tahminini kulanıcı türüne göre seçebilirsiniz. Bir diğer senaryodaki tabloyu kullanacağım burayı geçiyorum.

ÖRNEK İŞ YÜKLERİSENARYODAKİ KULLANICI SAYISI KULLANICI TÜRÜvCPU’LARRAMDOĞU ABD FİYATLAMABATI AVRUPA FİYATLAMAGÜNEYDOĞU ASYA FİYATLAMA
Grafik İş İstasyonu1003B modelleme, simülasyonlar ve CAD iş yükleri ile mühendisler ve grafik tasarımcılar. Kullanıcılar, iş istasyonu kapasitesi gerektiren günde 5-6 saat harcıyor.12112 GBTahmini GörünTahmini GörünTahmini Görün
Microsoft Office1000Microsoft Office ürünlerinden yararlanan standart bilgi çalışanları. Kullanıcılar günde 8-10 saat çalışmaktadır.24 GBTahmini GörünTahmini GörünTahmini Görün

İkinci senaryomuzda dikkat ederseniz eğer kullanıcı sayısı çok daha fazla, burada yukarıdaki gibi kalıcı ve tek kullanıcılı bir tasarım yapılmadığını anlamışsınızdır zaten. Buradaki senaryo havuza (pooled) alınmış (kalıcı olmayan) bir sanal masaüstünü paylaşan birden çok kullanıcılı yapıya göre tasarlanmıştır.  Veri girişi yapan veya çağrı merkezi çalışanı olan 1000 kullanıcılı ikinci satırdaki Batı Avrupa (West Europe) bölgesine göre tahminlemeyi görmek için ilgili linke tıklıyorum.

ÖRNEK İŞ YÜKLERİSENARYODAKİ KULLANICI SAYISI KULLANICI TÜRÜvCPUSRAMDOĞU ABD FİYATLAMABATI AVRUPA FİYATLAMA
Microsoft Office1000Microsoft Office ürünlerinden yararlanan standart bilgi çalışanları. 7/24 RI, sanal makinelerin yönetimi ihtiyacını ortadan kaldırmak için kullanılır.vCPU başına 2 kullanıcıTahmini GörünTahmini GörünTahmini Görün
Çağrı merkezi /veri girişi1000Öncelikli olarak veri girişi yapan, düşük yoğunluklu iş yüklerine sahip çağrı merkezi kullanıcıları. Kullanıcılar, 8 saatlik üç vardiya halinde çalışarak 7/24 RI örneğini en uygun maliyetli seçenek haline getirir.vCPU başına 6 kullanıcıTahmini GörünTahmini GörünTahmini Görün

Linke tıkladıktan kısa bir süre sonra tahminleme yükleniyor, eğer oturum açmadıysanız oturum açmanızı isteyecektir. Ben diğer müşterilerimize Azure fiyatlaması çalışması yaptığım için ilgili browser’da oturum açmış durumdayım bu yüzden benden istemedi.

Resim-1

Fiyatlama çalışmasının ismine dikkat ederseniz senaryoda seçtiğimiz 7*24 çoklu oturumlu tahminlemesi karşımıza geliyor. Tabiki burada değişiklikler yaparak gerçekleştirmek istediğiniz Azure Virtual Desktop planına uygun sonuçlar alabilirsiniz.

Resim-2

Azure Virtual Desktop fiyatlaması konusunda çok faydalı olduğunu düşündüğüm bu tablolar umarım sizler için yararlı olur.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz. 

Referanslar

www.mshowto.org 

TAGs: Azure Virtual Desktop fiyatlama, Azure Virtual Desktop pricing, Azure Virtual Desktop fiyatlama tahminlemesi, Azure Virtual Desktop fiyatlama senaryoları

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir