Azure Migrate Hizmeti Preview Olarak Kullanıma Sunuldu
0

Bir bulut stratejisi oluşturuyorsunuz – kuruluşunuz için dijital dönüşüme yönelik ilk adımı atıyorsunuz. Veya bazı temel iş yüklerini zaten taşıdınız, ve şimdi bir sonraki adıma geçmeye hazırsınız. Altyapınızın kritik bölümlerini taşımaya başlamak istiyorsunuz, ancak bunun nasıl yapılacağını bilemiyorsunuz. İşte bu yazıda sizlere çok kısa bir süre önce duyurulan yep yeni bir servisi anlatmaya çalışacağım. Servisimizin adı Azure Migrate ve Azure’a geçişte size yardımcı olmak için gereken rehberliği, bilgileri ve mekanizmaları sunan bir hizmet olarak karşınıza çıkıyor.

Özetle Azure Migration Service, ortamdaki sistemlerin taşınabilme uyumluluğunu, performansa dayalı boyutlarını ve on-prem makineleri Azure’da çalıştırmak için tahmini bir maliyet tablosu çıkarır. Gerçektende digital dönüşüm aşamasında olan şirketler için bu dönüşümlerine yardımcı olacak servislerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.


Resim-1

Azure Migrate, cihaz bazlı bir yaklaşım kullanarak şunları sağlar:

• Kurum içi sanal makineleri keşfeder ve değerlendirir

• Çok katmanlı uygulamaları için dahili bağımlılık haritasının çıkarılması

• Azure sanal makineleri akıllı sağlama

• Potansiyel sorunların giderilmesine yönelik yönergelerle uyumluluk raporları

• Veritabanı bulma ve taşıma için Azure Database Migration Service ile entegrasyon


Resim-2

Azure Migrate hakkında daha fazla bilgi edinmek ve sınırlı önizlemeye kaydolmak için bu adresihttps://aka.ms/azuremigrate ziyaret edebilirsiniz. Sınırlı önizleme de sadece VMware tabanlı ortamlar için keşif, maliyet analizi ve yapılandırma önerileri sağlanıyor. Hyper-V ortamlarını keşfetme ve sunucu tabanlı geçişine yönelik destek önümüzdeki aylarda eklenecektir.

Daha fazla migration kaynaklarına, araçlarına ve tekliflerine erişmek için Azure Migration Center‘ı ziyaret etmenizi öneririm.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: Azure Migrate,Azure Migration Center,Azure Database Migration Service,Azure Veritabanı,Azure sanal makine,Azure VM,Microsoft Azure,VMware,Hyper-V,Azure Taşıma

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 20 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir