0

Azure Information Protection (AIP) Nedir? Azure RMS Cloud tarafındaki her geçen gün yaşanmakta olan yenilikleri takip edenler tarafından ‘da bilindiği gibi Microsoft Azure Information Protection‘ın Ekim 2016’de genel kullanıma sunulacağını duyurdu. Azure Information Protection, Azure Rights Management hizmeti olarak da bilinen Azure Rights Management ‘ın yeni adı ile duyurulan bulut tabanlı çözümdür. RMS daha eski kullanıcılar tarafından iyi bilinen bir kısaltması olduğundan, Azure Rights Management’ın sık sık Azure RMS olarak kısaltıldığını görebilirsiniz.

Peki neden Azure RMS ,Azure Information Protection adıyla karşımıza çıktı?

Ürün Azure RMS ile satın alınan Secure Islands ürünün birleşimi sonrası, karşımıza Azure Information Protection adıyla çıktı. Ve bu ürün bugüne kadar çıkarılan en gelişmiş data güvenlik ürünüdür. Günümüzde verilerin her yerden erişilebilir olması ile birlikte, ortalıkta dolaşan bu verinin güvenliğinin sağlanması da önem kazandı. Yüksek önem derecesine sahip şirket verileri, çalışanlara verilen mobil cihazlarından dahi görüntülenebilmekte bu durumda oluşan risk ‘i bir kat daha arttırmaktadır.

Bu alanda Microsoft Azure Information Protection bize aşağıdaki önemli yetenekleri sağlıyor:

Verileri oluşturma veya değiştirme anında sınıflandırın, etiketleyin, koruyun.

Verileri, kaynak, bağlam ve içeriğe dayanan sezgisel yöntemlerle sınıflandırmanızı ve etiketlemenizi sağlayacak ilkeler kullanın. Sınıflandırma tümüyle otomatik, kullanıcılara bağlı ya da önerilere dayanarak yapılabilir. Veriler sınıflandırılıp etiketlendikten sonra, koruma, belirlenen ilkeler dahilinde otomatik olarak uygulanabilir.

Verilerinizle birlikte dolaşan kalıcı koruma.

Sınıflandırma ve korumayla ilgili bilgiler verilerle birlikte dolaşır. Bu, saklandıkları konumdan, kiminle paylaşıldığından veya cihazın platformundan (iOS, Android ya da Windows) bağımsız olarak verilerin her an korunduğunun güvencesidir.

Verilerinizi müşteri ve iş ortaklarınızla güvenle paylaşın.

Verileri hem kendi kurumunuzdaki kullanıcılarla, hem de şirket dışındaki müşteri ve iş ortaklarınızla güvenle paylaşın. Doküman sahipleri, verilere kimin erişiminin olacağını, bu verilerle neler yapılabileceğini tanımlayabilirler; örneğin alıcılar dokümanı görüntüleyebilir, düzenleyebilir, ama yazdıramaz, başkasına iletemezler.

Basit kullanımı, kullanıcıların doğru kararları vermelerine, üretken kalmalarına yardımcı olur.

Veri sınıflandırma ve koruma yetenekleri Microsoft Office ve yaygın kullanılan uygulamalarda dahilidir. Bunlar, kullanıcıların üzerinde çalıştıkları verilerin korunması için tek tıklamayla uygulanan basit seçenekler sağlar. Ürün içi bildirimler, kullanıcıların doğru karar vermelerine yardımcı olan önerilerde bulunur.

Paylaşılan veriler üzerinde görünürlük ve denetim.

Dokümanların sahipleri paylaşılan veriler üzerinde gerçekleştirilen hareketleri izleyebilir, gerekli durumlarda erişimi haklarını geri alabilirler. BT birimi, paylaşılan verileri izlemek, analiz etmek ve anlamlandırmak için loglama ve raporlama yeteneklerini kullanabilir.

Kurulum ve yönetim esnekliği.

İster bulutta, ister kurumunuz içinde depolanmış olsun, verilerinizi koruyun. Bring Your Own Key (Kendi Anahtarını Getir) seçenekleriyle şifreleme anahtarlarınızın nasıl yönetileceğine siz karar verin.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

 

TAGs : azure information protection, azure information protection nedir, azure information protection kurulumu, azure information protection lisans, azure information protection altyapisi, azure information protection amaci, azure information protection AIP, azure information protection AIP nedir, azure information protection AIP kurulumu, azure information protection AIP lisans, azure information protection AIP altyapisi, secureisland, rms, secureisland yeni adi, rms

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

İstanbul doğumludur. Süleyman Demirel Üni. Bilgisayar Programcılığı Bölümünü bitirmiştir. Yaklaşık olarak 12 yıldır Bilgi Teknolojileri sektörünün içerisinde hizmet vermekte olup farklı firmalarda Sistem Yöneticisi, Eğitmen gibi görevlerde bulunmuştur. Ardından sektörün önde gelen entegratör firmalarında Danışman olarak çalışmış ve şuan da Netaş’da Kurumsal Sistemler Danışmanı olarak çalışmaktadır. Son yıllarda özellikle System Center ürünleri, Microsoft Cloud Çözümleri ile ilgilenmektedir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir