1

Geçtiğimiz aylarda San Francisco da yapılan Meet  Windows Azure konferansında  Windows Azure platfomu ile ilgili birçok yenilik kullanıcılara duyuruldu. Söz konusu etkinlikte Windows Azure platfomunda Linux tabanlı işletim sistemlerinin kullanabileceğini duyurulması en önemli gelişmelerden biri oldu.

 Windows Azure platfomu a artık Suse, Ubuntu ve CentOS Linux dağıtımlarını kullanarak sanal makineler oluşturulabilmesine olanak sağlamaktadır. Windows Azure ortamında kullanmak istediğimiz işletim sistemi kalıplarını susestudio.org ya da bitnami.org  benzeri yapılar ile hazır / hazırlayabilmemize olanak sağlamaktadır.


Resim-1

Windows Azure platfomnun sanal makine oluşturma konusunda kullanıcılarına sağlamış olduğu olanaklar sayesinde,  sadece kendi içerisinde desteklemiş olduğu .Net,Java,Python ve php platfomların dışında  kullanıcını istemiş olduğu platfomlarında kullanabilmesine yardımcı olmaktadır.

Konferansta sadece uygulama yaşam ortamın hazırlanması ile değil, uygulamaların daha kolay yönetilmesi amaçlayan yeniliklerden de bahsedildi. Söz konusu yenlikler,  kullanmış olduğumuz Windows Azure Portal ortamında  direk karşımıza çıkmasa da, deneyip kullanabilmemize olanak sağlanmaktadır. Şu anda kullanımda bulunan Windows Azure hesabınız ile Windows Azure yönetim portalına giriş yapmanız ve  durum çubuğunda bulunan “Visit the Preview Portal” bağlantısına tıklayınız.


Resim-2

Bağlantıya tıklama aşaması sonrasında  kullanıcı hesabı ile ilgili olarak birkaç bilginin sorulmasının ardından yeni Windows Azure yönetim portalına giriş yapmış bulunmaktasınız.


Resim-3

Windows Azure yeni nesil yönetim alanı ile kullanıcı deneyimin artırılması ve uygulamaların daha kolay yönetilmesi amaçlanmıştır. Windows Azure yönetim portalında önce ki sürümünden farklı olarak deploy etmiş olduğunuz bulut uygulamalarınızı saatlik, günlük ve haftalık olarak CPU kullanımlarınızı izlemenize olanak sağlamaktadır.


Resim-4

Windows Azure yeni yönetim  alanı sayesinde, geçtiğimiz tarihlerde duyurulan tfspreview.com ile de entegrasyonu sağlanmış bulunmaktadır. Söz konusu entegrasyon sayesinde, Windows Azure ortamında kolayca test ve Prod ortamlarınızı ayarlayarak Cloud on TFS Server kullanmanıza olanak sağlayacaktır.


Resim-5

Windows Azure yeni yönetim alanın şu anda kullanıcılara deneme şansı tanımaktadır. Windows Azure yeni yönetim alanı ile ilgili işlemleri yapılması sonrasında, yönetim  alanına yapılan bir sonra ki girişte yeni yönetim alanı ile kullanıcıları karşılamaktadır. Söz konsu yeni görünüme alışamayan kişiler için Windows Azure
portal üst çubukta bulunan “PREVIEW” bağlantısına gelerek  “Take me to the previous potal” demeniz yeterli olacaktır.


Resim-6

San Francisco da gerçekleşen Meet Windows Azure konferansın da  aynı zamanda internet üzerinde canlı olarak yayınlamış bulunmaktadır. Söz konusu konferans  ile ilgili olarak kayıtlarını meetwindowsazure.com web adresinde edinebilirsiniz.

Meet  Windows Azure konferansı ile Windows Azure platfomu daha fazla kullanıcıya ulaşması ve kişileri istekleri altyapıları kullanabilmelerine olanak tanımaktadır. Windows Azure platformu sağladığı kolaylıklar ve uygulama süreçleri ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde sizler ile paylaşımlarıma devam edeceğim.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

İbrahim ATAY, 2006 yılında itibari ile profesyonel olarak uygulama geliştirmeye başlamıştır. 2007 yılında C# ve. Net ile tanışarak çeşitli uygulamalar geliştirmiştir. Şuanda Bilge Adam Bilişim Hizmetleri şirketinde yazılım ve veritabanı danışmanı olarak çalışmaktadır. Kişi ile ilgili daha detaylı bilgi için blog (http://www.ibrahimatay.org) adresini inceleyebilirsiniz.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir