Yazılarınızı Web Sayfanıza Office Word ile Kolayca Aktarın

Ekran görüntüleri içeren teknik bir yazı yazmanın zor yanlarından bir tanesi yazıyı tamamladıktan sonra bunu bir web sayfası formatına bozulmadan oturtabilmektir. Bu iş çoğu zaman yazıyı yazmaktan daha uzun zaman alabilir.

Office 2010 zamanında Word e gelen Wordpress desteği, 2013 ile beraber gerçekten en üst düzeye taşınmış durumda. Eğer Blogunuzda kullandığınız temanın çok aykırı bir tema değilse ve siz de benim gibi Word kullanarak yazılarınızı yazmaktan vaz geçemiyorsanız bu yazının devamını mutlaka okuyun.

Nelere ihtiyacımız var? Bir Blog, bir yazı ve tabi Microsoft Word 2013.

İlk olarak Word de yazımızı tamamlayıp kaydediyoruz. Ardından sahip olduğumuz blog aboneliğini Word e tanıtmamız gerekli. Bunun için File Menüsünden Share ve Post to Blog seçeneğini kullanacağız.


Resim-1

Açılan pencerede register now seçeneğini tıklayarak bloğumuz için gereken bilgileri giriyoruz.


Resim-2

Ben Wordpress e sahip olduğum için onunla devam edeceğim ama açılan listede diğer seçenekleri de görebiliyorsunuz.


Resim-3

Açılan yeni pencere BLOG adresimizi girmemiz gerekli. Burada < > işaretleri arasındaki kısım yerine blog adresimizi yazalım. Benim örneğimde bu kutuda tam olarak yazan metin şu:

http://auygur.wordpress.com/xmlrpc.php

Blog için gereken kullanıcı adı ve şifre bilgilerini de girdikten sonra bloğa koyacağımız resimlerle ilgili seçenekler için Picture Options düğmesine tıklayalım


Resim-4

Yazılara eklediğimiz resimlerin akıbeti ne olsun? Aynı blog sağlayıcıya yüklensin ( Benim de kullandığım, en zahmetsiz yöntem ) , Kendi sunucuma yükle, ya da yükleme.

Ok diyerek bu pencereyi kapattığımızda her şey yolundaysa başarılı olduğumuza dair bir uyarı alıyoruz.


Resim-5

Ayrıca artık Word penceremiz bir blog editörüne dönüşüyor.


Resim-6

Bu basamaktan sonra yapılacak birkaç seçenek kalıyor. Yazının başlığını yukarı – Enter Post Title Here – kısmına kaydırmak. Ardından da Publish düğmesine tıklıyoruz. Eğer yazıyı direkt göndermek istiyorsak Publish, blog üzerinde ön izlemesini görmek istiyorsak Publish as draft seçeneğini seçiyoruz.

Genellikle ilk etapta Draft olarak kaydetmek daha sonradan bir iki ufak değişiklik yapmak adına anlamlı oluyor.


Resim-7

İki seçenek te blog içeriğimizin sağlayıcıya yüklenmesini sağlayacak. İçerik yüklenirken de sağlayıcıya bağlanıldığını gösteren uyarı ile karşılaşıyoruz. Uyarılar tamamlandıktan sonra sayfamızı ziyaret edebiliriz.


Resim-8

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık