VMTurbo Operations Manager 3.2 Versiyonunda Neler Geliyor?

Bu ürünle ilgili daha önce ilk bakış ve kurulumu hakkında yazmıştım. 3.2 sürümüne web ara yüzünden bağlandığımda ilk olarak karşıma çıkan sihirbazdaki target configuration’a RHEV’de eklenmiş.


Resim-1

Ürün operasyon yelpazesini bir adım daha genişletmiş.


Resim-2

Bir başka eklenti ise Home tab’ındaki Mountly Summary olmuş. Bir önceki sürümde Mountly Summary yoktu. Aylık durumu incelemek için hoş olmuş.


Resim-3

Bir başka yenilik ise üstteki resimde de görülebileceği gibi Deploy tab’ı. Bence ürünün albenisi hayli arttırmış. Deploy tab’ından neler yapabiliyorsunuz:

  • Yeni VM oluşturabiliyorsunuz
  • Yeni VM template’i oluşturabiliyorsunuz.
  • Yeni oluşturacağınız VM için Deployment Profile seçebiliyorsunuz
  • En güzeli ise VMTurbo yeni VM oluşturma sırasında size VM’in oluşturulacağı ve konuşlandırılacağı fiziksel host konusunda en optimum öneriyi yapıyor.
  • Bu işlemler (optimal location ) Economic Scheduling Engine ile yapılıyor.
  • Workload Management açısından avantajlı.


Resim-4

Üstteki resimde görüleceği gibi VM name kısmına size uygun random bir isim verin ki çakışmasın. Ardından sizdeki sunucularda varsa Template kısmından bir VM template seçebilisiniz. Yoksa VM oluşturma işi öncesinde sol kısımdan yeni bir template ve profile oluşturabilirsiniz. Son olarak Begin Deploy butonuna bastığınızda sağ panelde bir süre sonra öneriler üretiliyor.


Resim-5

Üstteki gibi 2 adet VM kurmak istediğimi belirttim. VMTurbo, bu 2 VM için bana optimum iki fiziksel sunucu ve storage önerdi. Proceed ile devam ederek işlemimi tamamlayabiliyorum. Proceed sondasında yine aynı ekranda aşağıdaki gibi bir bilgilendirme yapılıyor. Bekleme süreci başladı J


Resim-6

VMTurbo tarafında işlem commit edildi. Acaba VCenter tarafında durum nedir diye bakmak istedim ve durum aşağıdaki gibi.


Resim-7

Recent Task’lerde az önceki işlemim yerini almış. Yeniliklerden Deploy tab’i ile ilgili izleniminde bu şekilde.

Bir başka yenilik ise şu şekilde. Virtual infrastructure’ın hayli büyük olduğu ortamlarda birden fazla VMTurbo Operations Manager instance’i kullanmak isteyebilirsiniz. Bu durumda VMTurbo Operation Manager instance’ları için aggregation getirilmiş.

Bir başka yenilik ise VM’ler üzerinde çalışan uygulamaların keşfi ve gözlenmesi için. Önceki versiyondaki WMI kullanımına ilaveten ( Windows vm’ler için ); SNMP ve JMX desteği (VM’leri üzerindeki application’ların keşfi ve gözlemi için ) getirilmiş.

Son olarak Online Help ve Help topic’leri konusunda örneklerle anlatım ve iyileştirmeler var. İzlenimleri bu şekilde. Sonraki yazımda görüşmek üzere.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık