Logmein Rescue ile SmartPhone’lara Uzak Masaüstü Bağlantı Kurulumu ve İncelemesi – Bölüm 3

Makalemizin birinci ve ikinci bölümünde sizlerle paylaştığımız Logmein Rescue programını incelemeye bu yazımızda da devam ediyoruz.

FILE MANAGER

File manager bölümüne girdiğimizde her bölümde olduğu gibi yapılan işlem hakkında müşteriye bilgi gönderilmesini sağlayan “Launch File Manager Session” butonuna tıklıyoruz. Bu adımla cep telefonuna işlem hakkında bilgi mesajı gidiyor.


Resim: 1

Cep telefonu ve bilgisayarımız arasında dosya yönetimi yapabileceğimiz yönetim ekranı karşımıza gelecektir.


Resim: 2

Bu menü içerisinden sürükle bırak yöntemi ile istenilen dosya istenilen cihaza aktarılabiliyor yada müşterimizin kurmak istediği program telefona aktarılarak bu pencereden çalıştırabiliyor.


Resim: 3


Resim: 4

SYSTEM INFO

System info özelliği ise görüldüğü üzere bir çok bölümden oluşmaktadır.

“dashboard” bölümü müşterimizin cihazının teknik özelliklerini bize bildirmekte, cihaz modeli ve üretici bilgileri gibi ayrıntılarda bu bölümde yer almaktadır.


Resim: 5

“Process” bölümünde de cihaz içerisinde o anda hangi uygulamalar çalışmakta ve bunlar sistem kaynaklarını hangi oranda kullanmakta ayrıntılı bir şekilde göstermektedir. Dilerseniz bu tabloyu kopyalayarak daha sonraki araştırmalarınız için saklayabilirsiniz. Müşterimiz cihazının çok ağır çalıştığını bize bildiriyorsa ilk bakacağımız nokta burası olmalıdır.

“Services” telefon içerisinde hangi sistem dosyalarının aktif, hangilerinin pasif olduğunu bildiriyor. Bir program çalıştırırken müşterimiz hata alıyorsa öncelikle o program dosyasının aktif olduğunu kontrol etmemiz gerekebilir.

“Applications” telefonda yüklü olan programları görüntüler.

“Startup” telefon açılırken otomatik olarak hangi dosyalar çalışıyor bize bildirir. Belki bu ekran kontrol edilerek telefonun neden geç açıldığını görebiliriz.

 DEVICE MANAGER

Bu menü bize cihazımız üzerinde tanımlı olan tüm mail hesaplarını ve ActiveSync yapılanmasını gösterir.


Resim: 6
 


Resim: 7

Görüldüğü üzere tüm kişisel e-posta ayarlarını ve active sync ile yapılandırılan kurumsal mail hesaplarını görebiliyoruz. Bununla beraber tüm senkronize ve kişi ayarlarına kadar görüp düzenleme yaparak müşterimizi büyük bir problemden kurtarıp iş akışını devam etmesini sağlayabiliyoruz.

REBOOT

Bilgisayarımıza bağlı olan cihaza gerekli yapılandırmayı yaptıktan sonra eğerki telefonun kapatılıp açılması gerekiyorsa korkmayın bu yazılım bunuda yapıyor. Telefonu kapatıp açıyor ve açıldığında otomatik olarak yönetim konsolunuza bağlanmasını sağlıyor. Telefonun sahibi müşterimizin ise tek yapması gereken varsa sim kartının pin numarasını girmek.

HISTORY &NOTES

Bu bölüm ise daha önce aynı müşteri ile farklı bir oturum açıldıysa onun geçmiş islem açıklamasını bize bildiriyor. Ve hangi işlemlerin yapıldığı ve ne gibi sonuç alındığı loglanarak elimizde bir referans oluşturabiliyor.

Görüldüğü üzere yazılım teknik özellikleri ve bize sunduğu imkanlar ile gerçektende hakkını veriyor. Bu yazılımı bilgisayarlar içinde kullanabileceğimizi hatırlatmadan geçmek istemiyorum.

YAZILIM LİSANS BİLGİLERİ VE ÜCRETLERİ

Bu yazılımın tahmin edileceği üzere bir ücreti var. Yıllık ve aylık olmaz üzere lisans çeşitleri olan yazılımın ücreti aşağıda ki gibidir.

Yıllık lisans:         1.188 $

Aylık lisans:        129 $

Add support for Smartphone devices: 768 $

Yazılımın yaptığı işler ve kattığı karlılık göz önüne alındığında bu ücretler çok da fazla olmasa gerek. Ayrıca lisans teknisyen başına alınmakta ve bir teknisyenin o lisansla hizmet vereceği cihaz sayısı sınırlandırılmamaktadır.

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar
logmein.com

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık