Enterprise Vault ile Client Driven PST Migration – Outlook’larda ki PST’lerin Bulunması ve Yedeklenmesi

PST Migration yöntemlerinden Client Driven yöntemini kullanacağız. Bu yöntem, kullanıcının Outlook’una bağlı PST dosyalarını kullanıcının Mailbox’ına/arşivine aktarma esasına dayanıyor.

PST Migrator Task ile çalışıyor. Desktop Policy’lerde PST marking öncesinden devreye alınmış olması gerekiyor ( varsayılanda devrede ).


Resim-1

Bir Temp folder’a ihtiyaç duyuluyor. Ben ileride kullanacağımdan aşağıdaki gibi iki klasör açtım. EV disklerinden uygun olanında İki adet klasör açınız.


Resim-2

PSTHolding folder’da EV service account’unun Sharing&Ntfs tarafında Full Control / Allow izni verilmiş olsun. ( Sonraki yazımdaki Locate & Migrate’te kullanılacak ). Site özelliklerinden PST Holding folder path’i belirleyin.


Resim-3

Desktop Policy’de PST marking devrede olmalıdır. Kontrol ediniz.


Resim-4

Task’ler altında bir adet PST Migrator Task oluşturun.


Resim-5

Policy’ler altından Exchange PST Migration Policy’yi aşağıdaki gibi düzenleyin. ( Bazı ayarlar sizin yapınıza özel olabilir, varsayılan policy’yi kullanabilirsiniz yada yeni policy oluşturabilirsiniz ).

Arşivlendikten sonraki PST file durumu ayarına dair aşağıdakiler yapılabilir.

Message Class seçimi aşağıdaki gibi olabilir.

Diğer tab’larda da benzer yapılandırmalar mevcuttur.

Aşağıdaki PST işlemi ile ilgili Outlook mail’lerini EV kurulum klasörü altına kopyalamayı unutmayın.( PST Migration başladığından ve bittiğinde kullanıcıya mail gitmesi için, Locate & Migrate Migration’da başlangıçta gitmez bitimde gider ki **Enable Message = Enable Client-Driven Migration** ).

Ardından ilgili kullanıcı üzerinde client-driven Migration’ı “enable” yapınız.

Öncelikle kullanıcıya PST Migration’a hazırsınız gibisinden bir mail gider. PST Migration bitince de PST Migration bitti diyerekten bir mail gider. Genelde PST Migration konusunda kullanılan biçim olan Client-Driven PST Migration tarafında işlem tamamlanmıştır.

Sonraki yazımda Locate & Migrate ve PST Wizard process’lerinden bahsedeceğim.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık