vRealize Automation ve vRealize Operations Entegrasyonu

122018_2107_vRealizeAut1.jpg

Bu makalede vRealize Automation’nın vRealize Operations’a entegrasyonunu ve bu iki çözümün birlikte nasıl bütünleştiğini kısaca bahsedeceğim.

Aşağıdaki resimde’de gördüğünüz üzere, VMware vRealize Operations Manager sayfasına giriş yapıyoruz.

Resim-1

Giriş yaptıktan sonra Home/Administration tıklıyoruz.

Resim-2

Açılan pencerede Solutions tıklayıp, Show bölümünde Configured Solutions’u seçiyoruz. Aşağıya gelen vRealize Automation tıkladıktan sonra , Configure tıklıyanız.

Resim-3

Karşımıza Manage Solution – Vmware vRealize Automation sayfası gelecektir. Buradan Display name’ni yazıyoruz , alt tarafta bulunan Url adresine ise , vRealize Automation sayfasını çağıracağımız adresi yazdıktan sonra, tanımlı olan Credential seçiyorum.

Resim-4

Bağlantıları kontrol etmek istediğimde Test Connection’u tıkladığımda Sertifikayı kabul edeceğimi sormaktadır , Accept diyerek kabul ediyorum.

Resim-5

Başarılı bir şekilde test’den geçtiğini görmekteyiz.

Resim-6

Advanced Settings kısmında bir değişiklik yapmıyoruz, save settings diyerek sayfamızı kapatıyoruz.

Resim-7

Karşımıza kaydın başarılı bir şekilde tamamlandığı penceresi gelecektir.

Resim-8

Solutions kısmına geldiğimizde Adapter Status’un ve alt pencerede bulunan Collection State’in çalıştığını göreceğiz.

Resim-9

Tekrar Administration/Dashboards bölümüne giriş yapıyoruz.

Resim-10

All Dashboards bölümünden vRealize Automation’nın geldiğini görmekteyiz. Tıklayarak giriş yapıyoruz.

Resim-11

Gelen Environment Overview sayfasında sunucuların sağlık durumunu görebiliriz ayrıca bir çok widget gelmektedir. Bunlardan bazılarını aşağıda açıklayacağım.

Environment Summary: Sunucuların sağlığını görüntülemek için bu widget’ı kullanılır. Gruplar, sanal makineler, planlar, rezervasyonlar, dağıtımlar,kaynaklar ve bu nesneler arasındaki ilişkileri bir öğeyi çift tıkladığınızda göstermektedir.

Tenant List: Kullanılabilir nesnelerini görüntülemek için bu widget’ı kullanılır, Envanterdeki bir nesne listesiyle veri görebilir,sıralayabilir ve arayabilirsiniz.

Business Group List: İş grubu nesnelerini görüntülemek için bu widget’ı kullanılır.

Configured Users: İş grubu adını ve kullanıcı iş grubu için yapılandırılma bölümüdür.

vRealize Automation Inventory: Mevcut nesneleri görüntülemek için bu widget’ı kullanılır ve dağıtılan her bir vRealize Otomasyon çözümü içindir.

vRealize Automation Managed Clusters: vRealize Automation tarafından yönetilen yapıyı yedekler. Sıralayabileceğiniz ve arayabileceğiniz envanterdeki nesnelerin listesini bir veri kılavuzu olarak görebilirsiniz.

Top Alerts: Seçilen sunucular üzerinde en büyük önemi olan uyarıları izlenecek şekilde yapılandırıp , sizlere en iyi uyarılar ve açıklama gösterir.

Resim-12

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: vRealize Automation nedir, vRealize Operations nedir,VMware vRealize Operaitons Manager nedir,vmware vRealize Automation nedir, vmware vRealize Operations nedir,vRealize Automation ve vRealize Operations Entegrasyonu

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık