merhabalar bu söyledikleriniz son kullanıcı açısından haklı nedenlerdir.
ancak bilgi işlemciler açısından bakıldığında da onlar haklı olabiliyor.
evet doğrudur domain yapısı olan şirketlerde yüksek yetkiye sahip (Domain Administrator) kullanıcılar son kullanıcıların pc'lerine erişebilirler.
hukuk'ta da yeri vardır ki hiç kimsenin özlük hakları ihlal edilemez.
eğer şirket iş sözleşmenizde böyle bir durum ile ilgili neler yazıyor onları öğrenmeniz mümkündür.
ve bunu bir hukuk danışmanına sorabilirsiniz.

öbür taraftan güvenlik altında kişilerin çalıştıgı makineye izinsiz girmeyi kimse sorgulamıyor.giripte benim makinede bir dosyamı değiştirse ben bunu nasıl ispat edeceğim.makineye adminle baglatmıyorlar.çalıştıgım makineye administrator olarak baglanamıyorum.saatini değiştiremedim geçen gün.
diye yazmışsınız. active directory ortamında yapılan her türlü girişimler kayıt altına alınır.
hatta o kayıtlar bilerek silinse dahi kayıt silindiğine dair bir event oluşturur.

hemen hemen hiç bir IT yöneticisi kullanıcıları administrator ile bağlatmaz. bu doğaldır çünkü sizin bilerek ya da bilmeyerek internetten indireceğiniz bir program tüm sistemin güvenliğini ve çalışabilirliğini tehlike altına atar ve sizin yapmış olduğunuz bir hatadan bilgi işlem sorumluları işten atılabilir. bir de bu açıdan düşünmekte fayda var.
hem bir son kullanıcı hem de bir IT yöneticisi olarak her iki tarafında haklı ve haksız yanları olduğunu söyleyebilirim.

unutmayalım ki şirket içinde kullandığımız pc'ler bizim şahsi pc'lerimiz değil şirket'in para kazanması için kullandığımız birer araçtır.