[hr]
option explicit
Dim FSO

ON ERROR RESUME NEXT
FSO.CopyFile "C:\ProgramFiles\Pascal\Pascal.exe.lnk", "C:\DOCUME~1\"+strUserName+"\STARTM ~1\"
FSO.CopyFile "C:\ProgramFiles\Office\WORD.exe.lnk",&q uot;C:\DOCUME~1\"+strUserName+"\STARTM~1 \"
[hr]

Üstteki kodu kullanarak pascal klasörünün altındaki pascal.exe nin kısayolunu şu an oturum açan kullanıcının masaüstüne kopyalar ancak burada püf noktası kodda da dikkat edeceğin gibi Pascal.exe.lnk yı masaüstüne kopyalıyor yani exe nin kendisini diğil kısa yolunu kopyalıyor. Neden bunu yapıyoruz çünkü .exe eğer masaüstünde çalışır ise gerekli kütüphane dosyalarını bulamıyacağı için (.dll) çalışmıyacaktır. Bu yüzden tüm bilgisayarlarda pascalın bulunduğu klasör içinde bir kısayol oluşturman gerekiyor. Bunu tabikide lab da kullanacağınız tüm programlar için geçerli.

Benim tavsiyem tüm kısayolları bir klasör altında toplayıp scripti de ona göre oluşturduktan sonra tüm pc lere bu klasörü kopyalaman.

GPO altından "run only allowed windows applications" dan öğrencilerin kullanabileceği programlara izin verirseniz windowsun diğer programlarını da kullanamazlar, mesela cmd, telnet yada charmap i kullanmalarına izin vermemiş olursunuz. Zaten normal kullanıcılar program eklyip kaldıramıyacakları için başka program da isteseler de çalıştıramazllar. Yine denetim masasına girmelerini engellerseniz, yada denetim masasından spesifik şeyleri engelliyebilirsiniz, duvar kağıdını değiştirmelerini vs. gibi konuları da engellerseniz bilgisayarlara fazla zarar veremezler böylece sizde sürekli bilgisayarları yeniden kurmaktan kurtulursunuz.