-
Ynt: Windows (7)Seven-Sevmeyen
Yazdıklarınızdan örnekler vererek açıklama yapıcam
1-)"Önemli olan kaç MB ramle çalıştığı değil. Programlarda gösterdiği uyumluluktur. Ne kadar ram kullandığı önemli değil. Önemli olan işletim sisteminin hızlı ve akıcı çalışması ile uyglama başarısıdır."Bir işletim sistemi için ram önemli bir kaynaktır.Yapacağı işlemlerde ramdan destek alarak işletim sisteminin daha verimli çalışmasını sağlar bu durum diğer donanımlarlada(cpu,mainboard) paralel olarak işlemektedir.Ayrıca şu ana kadar kurduğum hiçbir programda uyumluluk ve performans sorunu yaşamadığımı belirtmek isterim.(7000 ve 7100 kullanıyorum).
2-)"Vista ilk çıktığında kurduğunuz bilgisayarı kasarken şimdiki bilgisayarlar oldukça iyi performans verdiklerini unutmak lazım. Özellikle SP2 patchinide kurduktan sonra. Geçmişe bakarsak Microsoft'un işletim sistemlerinin ilk çıktıklarında başarılı olmadıklarını görürüz. Windows 95 OSR sürümü çıktıktan sonra Windows 98 SE sürümü çıktıktan sonra Windows 2000 SP4'ten sonra Windows XP SP2'den sonra piyasa oturmuştur"
Bu durum bence bilgisayar üreticilerinin Microsoft platformuna ayak uydurması ile alakalı bir durum.Bir ürün ilk çıktığında insanlar bu ürünü almak için bütçe ayırmak zorundalar.Ve bütçeden ziyade bu alışkanlıklarından vazgeçmek zorundalar.Bilgisayar dünyasıyla içiçe olmayan bir kullanıcı eğer ihtiyaçlarını karşılıyorsa eski işletim sistemini kullanmaya devam eder.Service packler ise hem güvenlik açıklarını kapatmak hem yeni bir uygulamayı eklemek için kullanılmaktadır.Bunu ben yıpranmış bir evin restore edilmesi gibi düşünebilirsiniz.(Vistada aslında iyi sattı)
3-)"Fakat yinede az önce yazdığımı tekrar yazmadan duramayacağım 1995 yılından bu yana (14 yıl. Windows 7'nin çıkışı ile vs... ile 15 yıl) yapa yapa Windows 7'yi mi yapabiliyor olması ?"
Windows 7 ürününü ne kadar detaylı incelediniz bilmiyorum ama sanallaştırma desteği,direct access,brancache özelliği,kullanılabilirliği,wallpaper' ınakadar ince düşünülmüş bir ürün olarak görüyorum windows 7' yi.
Service packler tabikide yayınlanacaktır.Bu IT sektörünün doğasında olan bir durum.
Teşekkürler..
Yetkileriniz
- Konu Açma Yetkiniz Yok
- Cevap Yazma Yetkiniz Yok
- Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
- Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
-
Forum Kuralları