Merhaba Mehmet Bey;

1-Adobe Photoshop CS4 bir resim açın. Desktop'a dönün. Mozilla Firefox açın. Youtube girin. Bir video açın. Full Screen yapın. Full screen modundan çıkın. Photoshop CS4'e dönün. Açtığınız resimde düzenleme yapmaya çalışın. Adobe Photoshop CS4 kapatıp açana kadar işlem yapamadığınızı fark edeceksiniz.

Aslında bu Adobe'nin problemi mi Microsoft'un problemi mi sorunu çözmek için uğraşmadım. İleri doğru çözüleceğini tahmin ediyorum.

2-Eğer Hardware ve Software üreticileri Microsoft'a ayak uydurmaz ise kimseye ayak uyduramaz. Son kullanıcı konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Bunu yazımda belirttim. Yalnız kullanıcının işletim sistemini benimsemeside önemli. Örneğin Windows 98 SE'den Windows XP Pro'ya geçiş oldu. Arada Windows 2000 pro fazla ilgi çekmedi. Windows 2000 Server için aynısını söylemek mümkün değil. Active Directory ile bizi tanıştıran işletim sistemiydi.

3-Bunu eleştirmenize çok sevindim. Yazının uzamaması için kısa kesmiştim. Öncelikle speech teknolojine değinmek istiyorum. Cep telefonu için bluetooth kulaklık ve mikrofonlar var. Üstelik adam aracında giderken yoldan gözünü ayırmadan "Ahmet'i ara" dediğinde cep telefonu arıyor. Ama ben hala işletim sistemine www.google.com diyemiyorum veya "yaz kızım" diyemiyorum.

Artık her mouse üzerinde tracker var. Trackerin altında buton var. Ama pencere resize hala ilk çıktığı gibi. Ben artık resize etmek isteğim pencereye geldiğimde trackere bastığımda 4 köşedede ok çıkmasını ve trackler ile boyutlandırmak istiyorum.

Programları hala simge durumuna küçültüp büyüyoruz. Buna ilave olarak ön izleme geldi. Ama hala simge durumundan kurtulamadım. Ben programların taskbara değil ön izleme penceresi gibi desktopta dizilmelerini istiyorum. Aktif pencerede ki simge durumuna küçültmek ikonuda pencereyi şeffaf yapmalı böylece masa üstünde açık duran programlarıma hemen geçiş yapmalıyım. Çünkü artık simge durumda bir çok web sayfası ve program açık duruyor. Erişim sıkıntı yaratıyor. Photoshop'ta bir örnek yaptım.

LCD televizyonlar ve monitörler sürekli büyüyür. Fakat media center olarak çok yetersiz ve desteğide az. Özellikle DVB-S kartlar konusunda. Ayrıca Microsoft'un ışıklı media center klavyeside çok pahalı.

14 yılda gelinen multitasking tartışılır.

14 yıldır hala bluescreen var. Burada hardware problemlerinden bahsetmiyorum. Driver install ederken bluescreen vermesi, program hatalarında bluescreen vs... olarak bahsediyorum.

Ayrıca ben windows 7 ince düşünülmemiş demek istemedim. Sadece Windows 95'ten bu yana Microsft daha fazla gelişme göstermeliydi demek istedim. Açıkçası Windows 95,98,XP "Microsoft ürünüyüm" diye bağırırken Vista ile "Apple ve Linux'a bakar yaparıma" geldi.Yıllar önce Bill Gates ""Eğer Volkswagen firması son 25 yıl içinde bilgisayar sektörü kadar hızlı gelişmiş olsaydı bugün 500 dolara
alacağımız arabalara 25 dolarlık benzin koyup dünya turu atmamız mümkün olacaktı" demiştir. Fakat şimdi o Bill Gates gitmiş yerine sanki başka bir adam gelmiş "belki biraz esinlenme olabilir. Sonuçta amerikayı yeniden keşfetme gibi bir amacımız yok." demiştir.

Windows Vista Linux türevleri ve Apple ile rakip olduğu düşünülür. Bu gün "Microsoft'un rakibi kimdir ?" diye sorduğunuzda "Apple" denir. "Linux" denir. Ama asıl rakip Microsoft'un kendisidir. Windows Vista asıl rekabeti Windows XP ile göstermektedir.

Saygılar