Tekrar merhaba,

Exchange 2003 ümüzde SP2 zaten yüklü durumda. Önerilen Microsoft Update i de dün itibari tamamladım. Outlook2003 ü de, içerisinden de SCL değerlerini görebileceğim şekilde ayarladım.

Ancak görünen manzara şu şekilde ;

İçeriği " Hi, Not very good erecxction? You are welcome - http://www.opkohoten.com
creeping up on us-give a shout.
Will do. Nighty-night.
Nighty-night! What were the armed forces coming to? I stumbled back " şeklinde olan bir mail in SCL değeri "1" olarak görünüyor.

IMF iş yapmıyormu derseniz tam tersine çok iyi çalışıyor ki 11-21 Ağustos tarihleri arasında 4500 e yakın e-posta yı yakalamış.

Ama tek başına yeterli değil mutlaka. Bu şekilde SCL değeri düşük olupta spam e giren mesajların %90 nına yakınında RDNS fail görünüyor.

"Microsoft Mail Internet Headers Version 2.0
Received: from falconproducts.com ([212.100.50.214] RDNS failed) by mail.firma.com.tr with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.1830);
Tue, 22 Aug 2006 10:13:05 +0300
Received: by 192.168.7.63 with SMTP id pbmpems;"

Exchange ile entegre olarak kullandığımız güvenlik programında "Spam Detection Rate - High" , Exchange de IMF aktif ve hatta Exchange System Manager içerisindeki Connecting Filtering - Block List Service Configuration altında 2 adet Black List Sunucusu girili (unconfirmed.dsbl.org, ordb.org).

Şu anda RDNS kontrolü haricinde alabileceğim bütün önlemleri almış olduğumu düşünüyorum. Exchange System Manager içerisinde SMTP server ın özelliklerinde Delivery - Advanced kısmında " Perform reverse DNS lookup on incoming messages" şeçeneği işaretli ve Configure kısmında 2 tane dış NS sunucu adresi yazılı.

Şimdi sorun şu RDNS kontrolü yaparak Exchange 2003 ile bunları engelleyebilirmiyiz yoksa 3. parti yardımcı bir yazılımamı ihtiyaç var ?

Teşekkür ederim.