Merhaba,

Cevaplarınız için teşekkürler. İlk denemem başarısız oldugu için mevcut sisteme dokunmamıştım ama bu hafta sonu tekrar deneyeceğim.
2013 server connectorlerinde sanırım bir ayar yapamadım. Mail gönderiyor fakat hiç bir şekilde almıyor.

denemeden sonra durumu maille sormuştum bir tanıdığa belki fikir verebilir.
Aşağıdaki Exchange 2010 sp3’lü bir yapı var ve bu yapıda mailbox serverlar dan biri down olduğunda sürekli mail erişim problemleri yaşanıyor. Veya HUBCAS server bir şekilde erişilemez olduğunda sorun oluyor.
Bu yapıyı Exchange 2013 upgrade ile yeni ve yedekli bir yapı kurmak istiyoruz. Fakat yeni yapı kurduğumuzda denemek amaçlı açtığımız birkaç kullanınıcyı migrate ettik. Fakat mailler dışarı doğru giderken içeriye doğru bir mail akışı sağlanmıyor. 2010 Exchange ten 2013’e hiçbir şekilde mail gönderilemiyor.

Burada clientların mail servera içeriden ve dışarıdan ve mobil cihazlardan MAIL.DENEME.COM.TR bu aynı zamanda HUBCAS server DNS adı. Ve sertifika tanımları hep buna göre yapılmış. Bizim istediğimiz ise 2. Bir CAS server ekleyerek sistemi daha yedeklenmiş bir hale getirmek. Yaşadığımız sorun ise mevcut sistemi etkilemeden yeni serverlar kurarak buraya kullanıcı mailboxlarını migrate etmek fakat clientların erişimlerinde bir değişiklik veya uzun zamanlı kesinti olamamasını sağlamak.

Yeni bir CAS server kurduğumuzda doğal olarak DNS name farklı bir şekilde veriliyor. 2 adet CAS ekleyip Bunları NLB ile MAIL.DENEME.COM.TR yi işaret edecek şekilde yapılandırmak istiyoruz. Receive ve Send Connector tarafında sorun yaşıyoruz. Bu konuda izlediğimiz yol konusunda yanlışımız varmı veya naasıl bir yöntem izleyebiliriz.

Mevcut Örnek Yapı Exchange 2010 (2008 R2 server üzerinde)

mail.domain.com (hubcas)
mailbox1.domain.com (Dag01)
mailbox2.domain.com (Dag01)

Kurmak istediğimiz yapı. Exchange 2013 (2012 Server üzerinde)

CAS1.domain.com_________ NLB ile
CAS2.domain.com_________ MAIL.DOMAIN.COM (Client erişimlerinin değişmemesi için)

MBX1.domain.com
MBX2.domain.com