soyle, kurdugum domain, firmaadi.com.tr seklinde. mail ve web servislerimiz ise bir hosting firmasinda.. eskiden (exchange yokken) pop3 ile baglaniliyordu ve al ver adresi mail.firmadi.com.tr seklindeydi. simdi tabi sbs ile exchange gelince ve kontrol yapalim diye dusunduk. MX kaydimiz olmadigi icin (malum ADSL), pop3 connector u kullanarak mailleri cekiyorum ve mailboxlara yonlendiriyorum, SMTP Connector ile de exchange uzerinden mailleri gonderiyorum. tabi pop3 connector da kullanici bilgilerini girerken baglanmasi gereken server mail.firmadi.com.tr yaziyorum. oradan pop3 ile mailleri cekiyor ve ilgili user'in mailboxina indiriyor. simdi mail host'u silinince, pop3 connector gonder/al yapinca o adrese gidemiyor (zaten mail host'u silinince, mail.firmadi.com.tr diye internet explorerdan webmail'e girmeyi denesem bile sayhfa goruntulenemiyor). pop3 connector baglanamayinca da event'e hata dusuyor ve mailler hosting'in sunucusunda kaliyor. ben mail host'unu ekledigimde ise duzeliyor..
Tek bi fark var, oda mail record'u 192.168.100.10 numarali bir makineye yonleniyor, bu makinede Linux bir makine, ve hosting firmasi firmaya koymus. bunun uzerinden route ediyor galiba. benim yapmam gereken tek sey, mail host'unu ekleyip adres olarakta 192.168.100.10 vermek.