Merhaba,

Emre Bey'e sormussunuz ama ben tecrubemi paylasmak isterim. Server'im coktugunda systemstate den geri donmek icin su yolu izledim

1- Ayni isimde, ayni ip de, ayni domain isminde bir server kurdum
2-Restore modda actim ve systemstate i yukledim.

Sonrasinda ise berbat bir server ile karsi karsiya kaliyorsunuz, sebebi ise aynen su, Emre Bey'in bahsettigi gibi farkli donanimlar zaman zaman problem cikariyor. Bunun haricinde eski server'da bir cok uygulama vardi ornek; antivirus, backup software, ups'in softwarer'i (server a down ol, up ol, kendini hazirla falan diyodu) 3rd party yonetim programlari, Terminal Server, SQL server. Bunlarin hepsinin ayni serverda olup olmica konusu ayri bi konu ve benim soylemek istedigim su, siz systemstate i geri donunce register da bi cok key, bi cok serviste haliyle geri donuyor, lakin server bos ve temiz oldugu icin geri donen kayitler bir turlu karsiligini bulmuyor ve server da temizlenmesi gereken bir cok dokuntu cikiyor.

Ben birdahaki sefere boylesi bir durumda aynen soyle yapmayi planliyorum, amacimiz sadece client larin sid lerindeki problemleri asmak, onca makineyi yeniden dolasmaktan kurtulmak ise,

1-System state orjinal yerine degilde, belirttigimiz bir klasore donulur.
2-Yeni server uzerinde AD kurulumu /Advance modda gerceklesir ve source AD Database olarakta dondugumuz systamstate gosterilir.
3-Eski server ayakta ise bildigimiz rolleri aktarma islemi gerceklesir. Ve eski server networkten dusurulur.
4-Eski server ayakta degilse, seize islemi ile rollerin aktarilmasi (Global Catalog isaretlemeyi unutmadan)

Bunu denemedim ama, normal yolla donulen systemstate bas agritiyor, sanirim bi ara bunu denicem.