Merhaba,

Tabiki kullanabilirsiniz. Bu noktada IIS ve ASP icin turkce olan asagidaki linkten ulasabileceginiz diger linkleri ve makaleleride okumanizi onerecegim. Oldukca guzel bir kaynak.

IIS 6.0 İşletim Kılavuzu
http://technet2.microsoft.com/Window....mspx?mfr=true

IIS 6.0 İşletim Kılavuzu şu bilgileri içerir:

• IIS 6.0 Başlarken: IIS 6.0'ın temel özelliklerini tanıtır, IIS'nin bu ve eski sürümleri arasındaki farkları özetler, IIS'nin nasıl yükleneceği ve IIS Yöneticisi'nin nasıl açılacağı gibi temel kavramları ve araçları tanıtır.

• IIS 6.0'da Ortak Yönetim Görevleri: Düzenli veya sık gerçekleştirilen IIS 6.0 görevlerinin nasıl tamamlanacağını açıklayan kısa yordam konuları içerir.

• Site Kurulumu: Yeni bir Web, FTP, SMTP veya NNTP sitelerinin nasıl kurulacağını anlatır.

• Sunucu Yönetim Kılavuzu: IIS sunucuları ve sitelerinde gerçekleştirilen yönetimsel görevlerle ilgili kavramsal ve yordamlara yönelik bilgiler içerir.

• IIS 6.0'da Güvenlik: Web sunucunuzu, Web sitelerinizin güvenliğini artıracak ve gereken diğer güvenlik işlevlerini gerçekleştirecek biçimde nasıl yapılandıracağınızı anlatır.

• Performans Ayarı: IIS 6.0 çözümünüzün performansını nasıl en üst düzeye çıkaracağınızı anlatır.

• Site Etkinliğini Günlüğe Kaydetme: Sunucu olayları, sunucu performansı ve kullanıcı etkinliği hakkında bilgi toplamak için işletim sisteminizi ve IIS günlüklerini nasıl kullanacağınızı anlatır.

• IIS 6.0'daki Hata İletileri: IIS'yi, varsayılan ve özel hata iletileri gönderecek biçimde nasıl yapılandıracağınızı anlatır.

• Web Uygulaması Kılavuzu: Web uygulamalarının ASP ve ASP.NET kullanılarak nasıl geliştirileceğini ve yönetileceğini anlatır.

• IIS 6.0 Başvurusu: IIS'yi ve metatabanı özelliklerini programlamak ve yönetmek için kullanılabilen arabirimleri, nesneleri ve veri yapılarını açıklar.

• IIS 6.0'da Sorun Giderme: IIS 6.0 yüklemenizle ilgili sorunların nasıl giderileceğini anlatır.

Emre AYDIN