6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Usmt 4 hk.

Hibrit Gösterim

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Selamlar,

MDT 2012'yi 10 gündür inceliyorum ve bir konuda takılıyorum sürekli. Bizim hazırladığımız bir Windows 8 imajı var ve bunu sysprep yaparak wim haline getireceğim. burada tek takıldığım nokta kullanıcı dataları. Task üzerinde önce Eski PC üzerinde "Standart Client Replace Task Sequence" taşkını çalıştırarak datalarını mı almamız gerekiyor? Bu task ile kullanıcı datalarını USMT ile file haline getiriyoruz. Bundan sonraki süreç nasıl olmalı? Kendi imajımızı yaptıktan sonra "Standart Client Task Sequence" mi oluşturmalıyız? Bu task ile kullanıcı datalarını da restore edebilir miyiz? Çok kısa zamanımız kaldı yardımcı olabilirseniz çok minnettar kalırım size.

Saygılarımla,

Alıntı sdtsnmz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

MDT 2012'yi 10 gündür inceliyorum ve bir konuda takılıyorum sürekli. Bizim hazırladığımız bir Windows 8 imajı var ve bunu sysprep yaparak wim haline getireceğim. burada tek takıldığım nokta kullanıcı dataları. Task üzerinde önce Eski PC üzerinde "Standart Client Replace Task Sequence" taşkını çalıştırarak datalarını mı almamız gerekiyor? Bu task ile kullanıcı datalarını USMT ile file haline getiriyoruz. Bundan sonraki süreç nasıl olmalı? Kendi imajımızı yaptıktan sonra "Standart Client Task Sequence" mi oluşturmalıyız? Bu task ile kullanıcı datalarını da restore edebilir miyiz? Çok kısa zamanımız kaldı yardımcı olabilirseniz çok minnettar kalırım size.

Saygılarımla,
    Merhabalar,

Evet, ilk önce kaynak bilgisayar üzerinde standart client replace task sequence görevini çalıştırmanız gerekmekte. Burada kritik olan bölüm user datalarının toplanacağı bölüm olacaktır. Task Sequence'ın devamındaki bilgisayarın yedeklenmesi ve diskin wipe edilmesi ile ilgili kısımları pas geçebilirsiniz. Önerim eğer donanım değişecekse yedekleme ve wipe etme adımlarını devre dışı bırakmanız. böylece kaynak bilgisayar elinizde kalmaya devam edecektir. Ancak aynı donanım üzerinde işlem yapılacaksa bu durumda wipe kısmını pas geçerek zaman kazanabilirsiniz.

Bu Task Sequence ile elde edilecek olan kullanıcı verileri daha sonra işletim sistemi yüklemesi sonrasında restore user state görevi kullanılarak deploy edilebilir.

Önerim bu işlemleri production'da uygulamadan önce test etmeniz ve sürekli kontrol altında tutmanızdır. Bu tip araçlar taşınacak veri boyutunun artması ile birlikte hata olasılığını arttıran araçlardır.