Ahmet bey merhaba,

uygulamayı test ortamında gerçekleştiriyorum. iki fiziksel makinada da firewallaar kapalı. 2008 r2 (hostname: hyper-v) makiyana remote bağlanabiliyorum. fakat win 8 pro (hostname: f1) makinamdaki hyper-v manager a "connect to server" diyip hyper-v makinama bağlayamıyorum. hyper-v kullanıcı adı ve parolası ile denediğimi belirtmek isterim.

hata: "an error occurred while attempting to connect to server 'HYPER-V'. check that the virtual machine management service is running and that you are authorized to connect to the server.

you do not have the required permission to complete this task. contact the administrator of the authorization policy for the computer 'HYPER-V'. "

Alıntı AhmetSahinYALABIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selam Rüştü Bey;

Öncelikle belirtmek isterim , hyper-v features değil bir role bazlı uygulamadır.

Aynı members ile domaine join olmuş kullanıcılar için frewall'de gerekli port izinlerinizi verdikten sonra bağlanmakta herhangibir problem yaşamamanız gerekmektedir.

Farklı user ile domain'e join olmuş members için ise azman kullanarak yetkilendirme yapabilirsiniz.

İyi Çalışmalar