Merhabalar;
Exchange 2003'ten Exchange 2007'ye geçtik.Tüm replikelerimizi ve mailbox move işlerimizi yaptık.Sistem şuan tamamen exchange 2007 üzerinden çalışıyor.Exchange 2003'ün bu yapıdan kaldırmak istediğimizde aşağıdaki hatayı aldık:
"The component "Microsoft Exchange Messaging and Collaboration Services" cannot be assigned the action "Remove" because:
-One or more users currently use a mailbox store on this server. These users must be moved to a mailbox store on a different server or be mail disabled before uninstalling this server. "
Microsoft'un bu hata ile ilgili 924170 nolu article'sini aynen uyguladım ama ortamda hiçbir kullanıcının exchange 2003 kaydını göremedim.Hatta system manager ile baktığımda da exchnage 2003 üzerinde hiçbir mailbox görünmemesine rağmen Exchnage 2003 ü remove etmek istediğimde bu hatayı almaya devam ediyorum."PowerGui" adlı bir Exchange 2007 programı ile de baktığımda sistemde hala exchange 2003 gözüküyor.Ayrıca bazen kullanıcıların exchange 2007 üzerinde gözüken outlook ayarları exchnage 2003'e dönüyor.elle tekrar değiştiriyoruz.Microsoft'un http://technet.microsoft.com/en-us/l.../bb288905.aspx linkindekileri uyguladım nafile
Exchange 2003'ü bu ortamdan tamamen nasıl kaldırırım??
yardımlarınızı bekliyorum.