Emre Bey Merhaba,
Belirtiğiniz işlemleri ve biraz daha farklı yöntemleri önceden denemiştim ama sorun düzelmedi hatta sertifikayı güvenilir kök sertfikaları dizinine bile yükledim.
Sorun ile ilgili bir şey denemek istiyorum, olası bir problem yaşamadan önce fikrinizi almak istedim.
Windows2003SBS kullanıyoruz ve üzerinde henüz Sertifika yetkilisi servisleri tanımlı değil. sunucunun kurulum aşamasında default oluşturduğu sertifakayı kullanıyoruz. www. yönlendirmemiz hosting firması üzerinde sadece mx kayıtlarımız ise bu sunucu üzerinde. İlgili sertifikayı görüntülediğimde serfikayı verenin www.test.com olduğu görünüyor. halbuki www.test.com hosting firması üzerinde. Bu durumda client serfika yetkilisine ulaşmak için dns indeki www.test.com adresine yönleniyor bu sebepten karşılığı olmayan bir adresde eşleşmeye çalışlıyor diye düşünüyorum. SBS üzerindeki mevcut sunucu sertikasını kaldırıp serfika yetklisi hizmetlerini yükleyip CA sertifkasını sağlayanın mail.test.com olarak oluşturmak istiyorum.
Sertifika yolu olarak www.test.com yerine mail.test.com güncellemesini yapmam bir çözüm olabilirmi?
Yada bu işlemin mevcut sistem üzerinde başka bir probleme yol açma durumu olurmu?
Teşekkürler.