2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Exchange Migration Sonrası Mail Alma ve Gönderme Sorunu

  1. #1

    Standart Exchange Migration Sonrası Mail Alma ve Gönderme Sorunu

    Merhabalar,

    Müşterimizin localinde bulunan Exchange Server 2010 sunucuyu yine localde farklı bir sunucu üzerine taşıma işlemi gerçekleştirdim. Sırası ile mailbox, public folder ve offline address book verilerini taşıdım. Receive ve send connector tanımlamalarını gerçekleştirdim. Owa üzerinden yapmış olduğum kontrollerde kullanıcılar kendi aralarında mail gönderip alabiliyorlar. Ama dış dünya ile mail alma ve gönderme işlemlerini gerçekleştiremiyoruz. Telekoma 25 nolu portumuzun açılması için başvuruda bulunduk. Ama portumuz, telekom yetkililerinin açtık demelerine rağmen, nedenini henüz anlayamadığım bir sebepten ötürü hala kapalı gözüküyor. (Gerçi bildiğim kadarı ile telekom 25 nolu portun sadece giden kısmını kapatıyor, mail alabilmem lazım sanırım...) Bende müşterimizin mağdur olmaması adına DorukNet firmasından smart host hizmeti (ATRN) satın aldım. Ama hala mail alma ve gönderme işlemlerini gerçekleştiremiyorum. Queue viewer ile yapmış olduğum kontrollerde, hala eski sunucu üzerinden mail göndermeye çalıştığını farkettim. Aşağıda problemim ile ilgili ekran görüntülerini görebilirsiniz;

    Eski Sunucu Adı: MUTLU-02 / 10.10.10.2
    Yeni sunucu Adı: DCEXCSRV / 10.10.10.200

    h0rku.jpg

    2.jpg

    Konu ile ilgili yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. İlginize şimdiden teşekkür ederim...
     

  2. #2

    Standart

    Merhaba;

    Mail alışverişinizin sağlklı olabilmesi için, Dışarıdan exhange server ınızın WAN ip sine 25 nolu portdan telnet yapabilmeniz, ve yeni mail server ınızdan dışarıdaki bir mail sunucusuna başarılı bir şekilde 25 nolu port dan telnet yapabilmeniz gerekmektedir. Port tarafındaki bloklamaların kaldırılması için TTelekom ile tekrar irtibata geçiniz.

    Bu arada firewall yada router unuzdan 25 nolu port unu yeni e-mail server ınıza yönlendirdiniz değil mi?
    Send Connector olarak yeni exchange server ınızı belirttiniz?
    Default Receive Connector de Anonymous permission ı eklediniz?
     

Benzer Konular

  1. Exchange 2013 mail gönderme sorunu
    By servet kirman in forum Exchange Server
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 12-08-2014, 10:49 AM
  2. exchange 2010 mail gönderme sorunu
    By ayna98 in forum Exchange Server
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 06-04-2014, 09:02 AM
  3. Exchange Online Mail gönderme, alma problemi
    By irish in forum Exchange Server
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 04-03-2014, 03:14 PM

Yetkileriniz

  • Konu Açma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Hakkımızda
MSHOWTO, herhangi bir firma ya da kuruluş ile bağı olmayan bağımsız teknik bir topluluktur.
Sosyal Medya Linklerimiz