Arkadaşlar durum şöyle yaklaşık 4 senedir sistem çalışıyordu biz netone telekom'un data center'ından yer kiraladık ayrıca onların omurgası üzerinden 1mb hat aldık şunuda belirteyim sistemde merak mail server çalışıyor makinada bize ait yani kısaca bir çok yerde bu tarz sorunlar okuyorum bu konuda microsoft'unda doğru düzgün bir açıklaması yok. bu sorun 2010 dan beri baş gösterdi bizde ip bloğunu değiştirdik ve düzeldi ama dedğim gibi son 15 gündür tekrar başladı. görüştüğüm yazıştığım yerler SPF kaydı oluşturup senderid@microsoft.com 'a mail at filan demişlerdi benim spf kaydım var ama senderid@microsoft diye bir hesap yokki mail atayım.

550 SC-002 Mail rejected by Windows Live Hotmail for policy reasons. The mail server IP connecting to Windows Live Hotmail has exhibited namespace mining behavior. If you are not an email/network admin pl

burda microsoftun ilkelerine uymadığı için mail reddedildi diyor. peki bu ilkeler nedir. bu ilkeleri yerine getirince beni bloklama diye kiminle muhatap olucaz bu belli değil.
Emre Hocam siz microsoftla çalışan biri olarak böyle bir durumla karşılaşmışsınızdır. Kullanılan IP sadece mail server hizmeti veriyor. benim firmam gibi bir sürü firmada bu durumla karşılaştı. bizde ne yapacağımızı şaşırdık.