[quote author=ozgursen link=topic=88.msg426#msg426 date=1161191547]
Merhabalar size farklı bir yontem onermek istiyorum diger arkadaslarımızda cok güzel cevaplar vermis fakat benim sahsi fikrim client sayısı cok olan 400 500 600 olan yerlerde ve mail trafigi yogun olan yapılarda outlook pst fileları local de yani d sürücüsünde tutulmaktadır calıstıgım yerlerde ve genel olarak gozlemlediklerim boyle sizede tavsiyem client bilgisayarların D sürücülerinde Mail adında bir Folder acın ve outlooklarında clientların yeni bir pst ekleyin ve pst nin yerini Documents and Settings local settings degil de D Mail folderı olarak gosterin bu sekilde mailler local e dusmus ve d surucunuzde tutulmus olacaktır yani c ucsa bile mailler d de oldugu icin bir kayıp soz konusu degildir umarım isinize yarayacaktır loay gelsin iyi calısmalar
Özgür ŞENERDOĞAN
[/quote]
İşlem sisteminin çökerse farklı bir çok yol ile pst dosyasını alırsınız. Fakat harddisk bozursa yedek mantığınız çöker.
[quote author=boramsce link=topic=88.msg610#msg610 date=1166106975]
>Benim de bir onerım var
tabıı bıraz ugrasman gerekıyor gerıc ama; bır kerelık ugrasaman yeterlı dıyer dusunmekteyemı
nese onerım su duroncelık le tum clıentlar ıcın bır remote desktop connectıon olstur sonra orda hıc yerınden kalkmadan hepsın aynı ıslemı yapman mumkun tabbııkı suanda ılk aklıma gelen bır cozum bu
tabıı bırde backup ıcın ucuncu partı bır yazılım kullanabılırsın .
saygılar
[/quote]
Gün içerisinde backup almak için kullanıcı oturumu remote connection ile kapatılacaktır. Akşam ise fazla zaman alır.
[quote author=boramsce link=topic=88.msg611#msg611 date=1166107124]
bır dıger onerı ıse pst lerı bır yedek partıtıon map leyıp onun ıcıne atmak ta olabılır veya nt backupla yedeklerını alabılırsın
[/quote]
batch file ile server'a kopyalamaktan bir farkı yok.Eğer kullanıcılar Map'ten açar diyorsanız server ve network trafiği çok artar. Outlook gün içinde sürekli mail alıp verecektir.
[quote author=serdi2002 link=topic=88.msg671#msg671 date=1167290288]
Özgürsen arkadaşım bu konuda haklı. Yaklaşık 500 client lı bir network yönetiyorum outlokk pst dosyalarını disk te ikinci partition da yedeklemen gerekir. Bunu denetim masasından posta ve oradan veri dosyalarından yönebilirsin ancak bilgisayarları teker teker dolasman gerekebilir veya rdp ile çözebilirsin.
[/quote]
Backup demek restore edilebilecek olan data demek. Harddisk bozulabilir. Bir virüs harddiski sileiblir. Kullanıcı kazayla silebilir. Kullanıcı işten ayrılırken kasten silebilir gibi gibi gibi bir çok felekat senaryoru çıkar. Buna firmanın çatısına yıldırım düşmeside dahil. 500 kullanıcısı olan şirket storage server ve adam gibi backup yazılımı alır. Eğer alamaz ise 500 bilgisayar yerine 10 bilgisayar bir backup unitesi alır. 10 kartuş 2 cleaner alır. 5 kartuş şirket kasasında 4 kartuş IT sorumlusunun evinde konuk olur. Toplam 9 kartuş oluyor değil mi ? Bir kartuş yedeğimiz olmasın mı ?
Saygılar