Merhabalar;
Daha önce böyle bir durum ile karşılaşan mutlaka olmuştur, devamında sıkıntı yarattı mı bilmiyorum ama ben 2 gündür düzeltemedim toplamda 4 günümü buna harcadım ve sonunda pes ettim.

Başıma gelen hadise aşağıdaki gibi.

Client makineyi domaine ekledim ve restart çektim. açılışta ctrl+alt+del çektikten sonra oturum açma yeri olarak domaini seçtiğimde "Etki alanı listesi oluşturulurken bekleyin" mesajı çıkıyor 5-10 dakikalık bir beklemeden sonra oturum açabiliyorum. Bu durum sadece pcyi domaine ilk eklediğimde oluyor, bir daha karşılaşmıyorum.

"Etki alanı listesi oluşt....." mesajı çıktığında eğer bir kez daha ctrl+alt+del çekersem anında giriş yapabiliyorum.

ancak sorunlar daha sonra başlıyor.
-Eventlarda 1085 ID ile bir hata beliriyor. (Uygulama kısmında)
-gpupdate - gpupdate /force komutu 1 saniye içinde "işlem tamam uyguladım ben" diyor hemen ardından 1085 hatası eventlarda beliriyor (sistem kısmına yazılan bir event yok)

rsop.msc ile son durum nedir diye bakıyorum computer configuration kısmında uyarı var yarısı gpoları almış yarısı almamış. güvenlik yapılandırması ile ilgili gpoları almamış mesela

bilgisayarda virüs yok temiz, firewall kapalı. antivirüsten mi acaba dedim tamamen sildim. nslookup tamam. dhcp den ip rezervasyonu var o da tamam. dns ile ilgili sıkıntım yok.

domainden çıkardım comp. acc. resetledim sildim baştan ekledim v.s hiç biri işe yaramadı. hatta üzerindeki programları dahi sildim. bana mısın demiyor..

nette yaptığım araştırmalar neticesinde 1085 olayı ile ilgili benimki gibi bir hata alanı gördüm ama sonuç yok.
format atmak da istemiyorum.

daha önce başınıza böyle bir durum geldi mi?

XPSP3 32BIT

event aşağıda.


Olay Türü: Hata
Olay Kaynağı: Userenv
Olay Kategorisi: Yok
Olay Kimliği: 1085
Tarih: 22.04.2011
Saat: 12:36:40
Kullanıcı: NT AUTHORITY\SYSTEM
Bilgisayar: AKIMSATIS05
Açıklama:
Grup İlkesi istemci tarafı uzantısı Yazılım Yüklenmesi işlenemedi. Lütfen o uzantı tarafından bildirilen diğer hatalara bakın.

Ek bilgi için http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp adresindeki Yardım ve Destek Merkezi'ne bakın.


saygılar..