öncelikle merhaba bende mcse eğitimi aldım,internet kullanıcı kadar bilgim varken şuan server yönetmeyi öğrendim ama bakıyorum hala yeterli değil piyasa koşullarına göre yetersiz ayrıca dünyaca geçerli dedikleri mcse türkiyede pek iş yapmıyor üniversite diploman varsa askerlıgını yapmıssan mcse de varsa deneyımde varsa aç kalmazsın ama sade mcse'yle hiçbişey olmuyor zaten bi çok kişi o sınavların ezberlenerek alındığını bildiği için ayağa düştü diyebilirim eğitimin 1.ayında 9sınav veren adam gördüm görmediği konuların sınavlarını bile vermişti işte o gün o adamla aynı ünvanı aldığım için utandım
bilgeadamda eğitim aldım memnunda kaldım eğitim iyiydi eğitmenler ilgililerdi ama yetmiyor bilgi işlemdeysen office de bilcen SQL de bilecen networkte bilecen hayatın eğitimle geçecek
zaten eğitim içinde aldıklarını kullanmıyorsun bi çoğunu
mesela ben şuanki şirketimde vpn,nat,rras server,CA,ipsec,ISS gibi şeyleri kullanmıyoruz zaten piyasada bu servisler için değişik third party ürünler var artık çoğu modem vpn destekli geliyor sertıfıka server bas belası zaten nat olayıda router'larda var biraz boşaldı içi
ama sıfırdan başlayan biri için örnek ben ağır bi eğitimdi exchange ve isa2004de resmen bayılmıstım artık kafam almıyordu ve exchange'i hala eksik bliyorum bi şekilde öğrenmem lazım