12 ethernetli 2 serverda 1 er adet hb nw si icin cross kablo ile baglanti taptim.Bu nw nin heartbeak oldugunu cluster nasil anlayacak.Lm icin de ayri ethernet var.yani hb icin su networku kullan diyebiliyormuyuz
Merhaba,
Cluster admin içinde ethernet özellikleri içinde ayarı bulunuyor. Benim bazı Exchange 2007 yazılarıma bakın. Yazıların basında düzgün ethernet konfigürasyonu nasıl yapılır anlatmıştım.
Emre Aydın
Emre Aydın
MVP | Office 365 | Since 2006
MCT | Since 2005
MCSD | Azure Solutions Architect
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCSA | Office 365, Server 2012, Cloud Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
Web : www.mshowto.org
Mail : emre.aydin [@] mshowto.org
Twitter : https://twitter.com/emreaydn
Linkedin : tr.linkedin.com/in/emreaydn
Emre hocam nw tarafinda sikinti yok,quorum sahibi sunucuyu update sonrasi kapandi ve disk diger sunuta gecti.Ben sadece heartbeat nw ni etnernetini clusterda nerede bu hb nw dir diyoruz.Ben bulamadim.2012r2
Ayrica hocam storwize v3700 fc ile cluster yapimi canlida kurdum,sunucularda 72gb ram var.Csv icin cache ozelligini aktif etmek istiyorum access denied hatasi veriyor.Csv ozelligini nasil acabilirim ve benim 8 adet csv diskim var.Herbirine 1gb cache tanimlarsam realde sunucumda 8gb ram mi bloklaniyor yoksa sadece 1 tanemi tanimlama yapulabiliyor
Server 2012'de bakmam gerekli bende hatırlamıyorum açıkçası. Gün içinde bakmaya çalışacağım.
CSV için bu yazıya bakabilir misin? Güzel anlatmışlar işe yarayabilir :
Troubleshooting
Emre Aydın
Emre Aydın
MVP | Office 365 | Since 2006
MCT | Since 2005
MCSD | Azure Solutions Architect
MCSE | Private Cloud, Messaging, Communication, Server Infrastructure, Productivity, Platform
MCSA | Office 365, Server 2012, Cloud Platform
MCTS | Developing Azure Solutions, Implementing Azure Infrastructure, Architecting Microsoft Azure Solutions, SAM
P-Seller
Intelligent Cloud | EMS
Web : www.mshowto.org
Mail : emre.aydin [@] mshowto.org
Twitter : https://twitter.com/emreaydn
Linkedin : tr.linkedin.com/in/emreaydn
Merhaba exortis,
Csv cache için aşağıdaki linki inceleyebilirsin
How to Enable CSV Cache - Clustering and High-Availability - Site Home - MSDN Blogs
www.mshowto.org , Türkiye'nin En İyi Bilişim Portalı
Exortis aşağıdaki linkler işine yarayabilir diye düşünüyorum.
Network configuration in a Hyper-v cluster environment
Network configuration when clustering Hyper V
Hyper-V: Using Hyper-V and Failover Clustering
Exortis aşağıdaki linkler işine yarayabilir diye düşünüyorum.
Network configuration in a Hyper-v cluster environment
Network configuration when clustering Hyper V
Hyper-V: Using Hyper-V and Failover Clustering
Hyper V Cluster yapısını anlatan güzel bir makale ekte işinize yarıyabilir arkadaşlar.
Implementing Windows Server 2012 Hyper-V Failover Clustering | MS Server Pro