Şimdi Selam arkadaslar,
Hyper-V ile sanal kullandıgım bir DPM var. Sıkıntım su yada merakım Ben bu sunucunun uzerine Hyper-V role kuramıyormuyum. Eger kuramıyorsam sanal backup alamıyormuyum....
Merhaba,
Öncelikle DPM ile sanal sunucularınız yedeklerini imaj olarak alabiliyorsunuz bu konuda bir sıkıntı yoktur. Fakat önerim eğer yapabiliyorsanız DPM i fiziksel bir sunucu üzerine ayrı olarak kurmanızdır. Çünkü kendi yedeğini alamadığı için eğer o sanal sunuda bir problem olurşur ise yedeklerinizde tehlikeye girer.
Ben kendi şirketimde harici bir fizikselde DPM i koşturuyorum. Hyper-v üzerlerinden de imaj alıyor.
Öneri olarak yedeklerinizi ayda 1 başka bir yere daha export etmeniz ve arada restore yapıp backupların sağlığını da kontrol etmeniz önerilir.
teşekkürler
iyi çalışmalar.
Selamlar,
DPM yedekleri imaj olarak alır ok burda sorun yok, fakat yedekleri vhd copy olarak degilde direkt olarak sanal imaj alaması için hyper-v eklentisinin kurulu olması gerekli. Bu eklendi normal sartlarda sanal sunucuya kurulamıyor. Ama bir kac işlemle kurulabildigi bilgisini aldım ama nasıl yapılır? işte soru bu