Hiç bir arkadaşımız bir öneri getirmemiş. Fakat ben test ettiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
AVG Network Edition. Firewall rule tanımları esnek. Software sorunlu. Uninstall yaparken sorun çıkardı.
Panda Software'nin enterpri çözümü geniş ölçekli kurumlara yönelik. Yalnız o kadar geniş ki maksimum 10 bağlantı destekleyen Windows XP'ye bile admin konsol kurabiliyorsunuz. Hatta admin konsolu olmadan client software konfigüre edilemiyor. Bunların yanında ayrıca msdn'de kuruyor. Eğer satış departmanınızda notebookla sürekli seyahat ederek müşterileri ziyeret eden bir satış temsilciniz var ise client software'yi configure,update ve logları göremiyorsunuz. Admin panel loglarıda tatmin edici değil. En kötüsü ise Panda Türkiye'den destek aldığım halde admin konsoldan client update yapamadım. Firewall konfigürasyonu yok desem yanılmam. En çok beğendiğim özelliği ise TruPrevent oldu. Virüsü tespit ettikten sonra gerekli registry clean işlemini kendisi yapıyor.
Panda software'nin kurumsal tarafta iyi olmadığını düşünerek Panda Internet Security 2008'i test etmeye karar verdim. Panda Internet Security 2008 virus bulma ve silme konusunda başarılı olmasına rağmen firewall'ı çok saçma düşünmüşler. Firewall açılıştaki programlara baktıktan sonra bulduğu programlara bütün portları açıyor. Kısaca pandamız firewall konusunda köşesinde oturup okaliptus yaprağı yemeyi tercih ediyor. Destek ve çözüm konusunda yetersiz. Aşağıdaki e-maili ilk olarak Panda Turkiye'ye gönderdim. Daha sonra ingilizce olarak Panda Ispanya Teknik Desteğe gönderdim. Sonuç olarak bırakın çözümü cevap bile gelmedi.
Panda Türkiye'ye gönderdiğim e-mail:
------------------------------------
Merhaba Emir Bey,
Panda Internet Security 2008 denemeye karar verdim. Internet Download Manager programım ile yastorage.com ve sharedzilla gibi sitelerden Internet Download Manager download yapamıyorum. Panda Internet Security 2008'i kapattığımda download devam ediyor.
Firewall'da Internet Download Manager programı inbond ve outbound olarak all ports olarak açık.
Bütün korumaları settingsten disable yaptığım halde programı kapatmadan Internet Download Manager programı ile download devam etmiyor. Korumalardan sadece Known threats'ı enable yaptığımda download duruyor. Ayrıca Loglardada bir bilgi yok. Şimdilik Internet Security 2008'i kapattım. Sorunu nasıl çözebilirim ?
Saygılar
Emre Demirci
+90(cep telefonum)
-----------------------------
"Keşke Panda Software ürünlerini Kavi satsaydı" diye düşünüyorum.
Sorum ve sorunlarım yine aynı. Tavsiye edebileceğiz bir anti-virüs programı nedir ?
Saygılar