Selçuk hocam merhaba,
Cevabınız için teşekkürler. Öncelikle dediğim gibi eseutil ile database defrag yaptım ve database dismount durumunda iken logları boş bir diske taşıdım. Ardından database mount ettim ve bir hata almadım.Bu kullanım sağlıklı bir yöntem ise sıkıntı yok ama benim asıl amacım tıpkı 2003 serverda ntbackup ile yaptığımız gibi exchange yedeklenirken logları sistem temizlesin istiyorum. Bunu istemekteki niyetimi siz sanırım anladınız. Database’de veri bütünlüğü olsun. Uzun vadede sorunsuz çalışan bir database olsun, zamanla sorun çıkarmasın istiyorum. Tabiki bunu da microsoftun bize sağladığı çözümleri kullanarak yapmak istiyorum öncelikle.
Bunun için 2. dediğiniz “windows server backup extention servisini” çalışır duruma getireyim dedim ama böyle bir servis sistemde kurulu değil. Volume shadow copy ile ilgili tüm “windows features” ler devreye alınmış. Ama bu servis kurulu değil. Bu servisi Exchange setup ile mi kurabilirim? Ya da nasıl kurabilirim?
Güven bey sizlerin cevabı için de teşekkürler ama bildiğim kadarı ile “circular logging i enable” edildiğinde başka riskler ortaya çıkıyor. Ayrıca bu loglama aktif olunca da sistemin sürekli log üretmesi devre dışı kalmadı.