Arkadaşlar benim sorunum şu diyelim ki 15 kullanıcım var bunlar info@domainname.com üzerinden hepsi mail yollayabilsin ama o mail adresine gelen mailleri sadece benim belirledigim kişler alabilsin. bunu exchange 2003 üzerinden nasıl yaparım.
Arkadaşlar benim sorunum şu diyelim ki 15 kullanıcım var bunlar info@domainname.com üzerinden hepsi mail yollayabilsin ama o mail adresine gelen mailleri sadece benim belirledigim kişler alabilsin. bunu exchange 2003 üzerinden nasıl yaparım.
Gönderecek kişilerin yetkisi var ise outlook/yeni/seçenekler üzerinden "kimden" seçeneğine tik atarak gönderebilirler. infoya gelen maillerde nasılsa gerekli kişilere forward olduğundan bu istemediğiniz kişilerin mailboxuna düşmeyecektir.
Gönderecek kişilere yetki vermek için;
Exchange server üzerinde AD yönetim konsolunu açınız, menü çubuğunda wiew/Advanced Features'e tik atınız. Böylece exchange gelişmiş ayarlarını shemada görmüş olacaksınız, ilgili kullanıcı üzerinde (mail gönderilecek olan adres), sağ klik/ properties/ exchange advanced tabından mailbox Rights 'e basınız açılan pencereden permisionları kontrol ediniz. Öncelikle gönderecek kişilere buradan mailboxa ulaşım iznlerinin yapılması gerekiyor.
Alper Kaynak