Merhaba,

RPC Over Https'in program ekle kaldir > Windows Bİleseni ekle kaldir'dan ilgili sunucuya yuklendigini farzediyorum (Front-end, back-end mimariniz varsa, bu servisi front-end exchange server'a yuklemenizi oneririm.) Yukleme sonrasi ilgili registry kayitlari 15 dk. icerisinde otomatik olarak Registry'ye yazilacaktir. Makaledeki adimlar birebir uygulandiginda sorun yasanmamasi gerekli,

Fakat ISA Server'dan Publishing yapilmadigi durumda RPC over HTTPS'in kullanilmasi mumkun degil. Bundan dolayi ISA Server uzerinden Front-end RPC Proxy olan sunucunuzu publish etmeniz gerekiyor. ISA Server uzerinde bu iş icin bir wizard bulunyor, kolayca publishing yapabilirsiniz.

Publish ederken takilmaniz olasi kisim ise, Authentication bolumu, bunun icin ise yaratacaginiz rule uzerinde > Properties > Test Rule'u kullanmanizi oneririm.

Emre AYDIN