Veeam Backup & Replication 12 Kurulumu
0

Veeam Backup & Replication 12 kurulumunu bugün sizlere aktaracağım, kurulum detaylarına geçmeden önce isterseniz Veeam Backup & Replication hakkında kısa bilgiler verelim. Hem şirket içindeki hem de buluttaki tüm iş yükleriniz için tek bir yedekleme, kurtarma ve veri güvenliği çözümüdür. Veeam Platform’un temelini oluşturan Veeam Backup & Replication basit, esnek, güvenilir ve güçlü veri koruma sunar. Anında kurtarmayla kesinti sürelerini ortadan kaldırın, yerel sabitlik ve test edilen yedeklemeler sayesinde siber tehditler karşısında güvende olun ve bunların tümünü yazılım tanımlı, donanımdan bağımsız tek bir çözümle elde edin.

  • Fidye yazılıma karşı eksiksiz koruma sağlayın.
  • Hibrit buluta geçişinizi hızlandırın.
  • Maliyeti düşürün, karmaşıklığı azaltın. Sağlayıcıya bağımlı kalmayın

Önemli Yetenekler

Veri yedekleme: Tüm verileriniz için hızlı, güvenli yedekleme

  • Bulut, sanal, fiziksel ve NAS’taki iş yüklerine yönelik yedekleme ve bulmayı otomatik hale getirin.
  • VM, donanım ve İS snapshot’ları için hızlı ve imaj tabanlı yedeklemelerden yararlanın.
  • %100 yazılım tanımlı ve donanımdan bağımsız çözümlerle
    en üst düzeyde esneklik elde edin.

Veri kurtarma: TÜM senaryolar için çok hızlı ve kanıtlanmış kurtarma

  • Anında kurtarmanın öncüsü tarafından sunulan güvenilir geri yüklemeler ile hizmet düzeyi sözleşmelerinizi (SLA’lar) karşılayın.
  • İS’ler, uygulamalar, veritabanları, VM’ler, dosyalar, klasörler, nesneler ve paylaşımlar için tam veya öğe seviyesinde kurtarma.
  • Taşınabilir veri biçimiyle birden fazla bulut ve platform arasında kurtarma yapın.

Buluta hazır: Buluta geçişi hızlandırırken maliyetleri azaltın

  • AWS, Microsoft Azure ve Google Cloud’a özgü yedekleme ve kurtarmayı tek bir yerden yönetin.
  • Nesne depolama sınıflarındaki verileri yedeklemek ve arşivlemek için ilke tabanlı katmanlandırma.
  • AWS Key Management Service (AWS KMS), Azure Key Vault, sabitlik ve çok daha fazlası ile fidye yazılımların sisteminize girmesini önleyin.

Veri güvenliği: Fidye yazılımlara ve siber tehditlere karşı koruma sağlayın

  • Yedek verileriniz için veri merkezinden buluta kadar uçtan uca sabitlik.
  • Kötü amaçlı yazılımları güvenilir şekilde tespit etme özelliğine sahip otomatik taramalar sayesinde kötü amaçlı yazılım içermeyen yedekler oluşturun.
  • Fidye ödemeye ve verilerinizin şifresini çözmeye kıyasla daha hızlı kurtarma yapın.

Resim-1

Kurulum ve yapılandırmaya geçmeden önce ortamımızla ilgili kısa bir bilgi aktarmak istiyorum.

Birinci sunucumuz Windows Server 2022 Datacenter işletim sistemine sahip W22DC isimli ve IP Address ( IP Adresi ) 192.168.1.200 olarak yapılandırılmıştır ve üzerinde Active Directory Domain Services yapılandırılarak bakicubuk.local isminde bir Active Directory Domain yapısı kurulmuştur.

İkinci sunucumuz Windows Server 2022 Datacenter işletim sistemine sahip W22VEEAM isimli ve IP Address ( IP Adresi ) 192.168.1.210/24 olarak yapılandırılmış ve Active Directory Domain yapısına dahil edilmiştir. Bu sunucumuz üzerine Veeam Backup & Replication 12 kurulumu anlatıyor olacağız.

 

Veeam Backup & Replication 12 kurulumunu başlatıyoruz.

Karşıma Veeam Backup & Replication 12 ekranı geliyor.

Yeni versiyonda ilk olarak gördüğümüz şey bu kurulum ekranının değiştiği. Bir önceki versiyonlardan farklı olarak burda birden fazla kurulum seçeneği geliyordu ve direkt olarak kurmak istediğimiz uygulamayı seçerek kurulumu başlatıyorduk.

Install seçeneğine tıklıyoruz ve Veeam Backup & Replication 12 kurulumuna başlıyoruz.

Resim-2

Veeam Backup & Replication ekranı geliyor karşımıza.

Installl Veeam Backup & Replication seçeneği ile Veeam Backup & Replication 12 kurulumunu yapabilirsiniz.

Installl Veeam Backup Enterprise Manager seçeneği ile Veeam Backup Enterprise Manager 12 kurulumunu yapabilirsiniz.

Installl Veeam Backup & Replication Console seçeneği ile ortamınız da bulunan herhangi bir Windows Server işletim sistemine ya da Windows İşletim sistemi üzerine Veeam Backup & Replication 12 Console kurulumu yaparak yönetebilirsiniz

Resim-3

Veeam Backup & Replication ekranın da Installl Veeam Backup & Replication seçeneği ile Veeam Backup & Replication 12 kurulumunu başlatıyoruz.

Resim-4

Veeam Backup & Replication ekranın da Installl Veeam Backup & Replication seçeneği ile Veeam Backup & Replication 12 kurulumu için gerekli yapılandırmanın başladığını görüyoruz.

Resim-5

License Agreement ekranın da  I Accept seçeneği ile lisans sözleşmesini kabul ediyoruz ve Veeam Backup & Replication 12 kurulumuna devam ediyoruz.

Resim-6

License ekranın da Veeam Backup & Replication 12 kurulumu için .lic uzantılı lisans dosyasını Browse diyerek bulunduğu klasörde seçtikten sonra kuruluma devam edebilirsiniz. Dilerseniz Veeam Backup & Replication 12 kurulumunu tamamladıktan sonra Veeam Backup & Replication 11 konsolu üzerinden lisans yapılandırmasını yapabilirsiniz..

Resim-7

License ekranın da Veeam Backup & Replication 12 kurulumu için .lic uzantılı lisans dosyasını Browse diyerek bulunduğu klasörde seçtikten sonra kuruluma devam ediyoruz.

Resim-8

Open ekranın da Veeam Backup & Replication 12 için kurulumu için sahip olduğumuz ve .lic uzantılı Trial ( Free ) lisans dosyamızı seçiyoruz ve Open diyerek devam ediyoruz.

Resim-9

License ekranın da Veeam Backup & Replication 12 kurulumu için .lic uzantılı lisans dosyasının kontrol edildiğini görüyoruz. Burada sahip olduğunuz lisansın Veeam Backup & Replication 12 kurulumu için support desteğine sahip mi değil mi onu kontrol etmektedir. Bizim sahip olduğumuz lisans Trial ( Free ) lisans olduğu için herhangi bir hata almayacağız.

Resim-10

License ekranın da Veeam Backup & Replication 12 kurulumu için .lic uzantılı lisans dosyasını gerekli kontrolleri yapıldı ve herhangi bir sorun olmadığı için Next diyerek Veeam Backup & Replication 12 kurulumuna devam ediyoruz.

Resim-11

System Configuration Check ekranın da Veeam Backup & Replication 12 kurulumu için gerekli olan ve işletim sistemi üzerinde kurulu olmayan yazılımların kontrolünün ve kurulumu yapılacaktır.

Resim-12

Ready to Install ekranın da Veeam Backup & Replication 12 kurulumu için yapmış olduğunuz yapılandırmanın bir özetini görüyorsunuz.

  • Installation folder: Veeam Backup & Replication 12 sunucumuz üzerinde hangi dizine kurulacağını görüyoruz.
  • vPower cache folder: Maksimum boş alan miktarına sahip bir birimdeki IRCache klasörüdür. IRCache klasörü, kurtarma doğrulaması veya geri yükleme işlemleri sırasında yedeklemelerden başlatılan suncuların yazma önbelleğini depolanır. Yazma önbelleğini depolamak için en az 10 GB boş disk alanınız olduğundan emin olmanız gerekmektedir.
  • Guest catalog folder: VBRCatalog klasörü, en fazla boş alan miktarına sahip bir birimde depolanması gerekmektedir. Guest catalog folder, VM Guest işletim sistemi dosyaları için dizin oluşturma verilerini depolar. Yedeklemelerin içindeki VM Guest işletim sistemi dosyalarına göz atmak ve bunları aramak ve tek tıklamayla geri yükleme gerçekleştirmek için verileri dizine ekleme gereklidir.
  • Service account: Veeam Backup Service’in hangi servis hesabı ile çalışacağını görüyoruz.
  • Database engine: Veeam Backup & Replication 12 sunucusu üzerine PostgreSQL 15.1 Veritabanı uygulamasını kurulacağını görüyoruz.
  • SQL server: PostgreSQL 15.1 Veritabanı uygulaması üzerinde kullanılacak sunucu adı ve bağlantı port numarasını görüyoruz.
  • Database name: PostgreSQL 15.1 Veritabanı uygulaması üzerinde oluşturulacak olan Veritabanı ismini görüyoruz.
  • Catalog service port: Catalog service port, Veeam Guest Catalog Service tarafından katalog verilerini yedekleme sunucularından Veeam Backup Enterprise Manager’a çoğaltmak için kullanılır.
  • Service port: Service port, Veeam Backup Enterprise Manager tarafından yedekleme sunucularından veri toplamak için kullanılır. Buna ek olarak,Veeam Backup & Replication konsolu, yedekleme sunucusuna bağlanmak için bu hizmet bağlantı noktasını kullanır.
  • Secure connection port: Secure connection port,  Mount server tarafından Veeam Backup & Replication yedekleme sunucusuyla iletişim kurmak için kullanılır.
  • REST API service port: Bu hizmet bağlantı noktası, Veeam Backup & Replication REST API’sine erişmek için kullanılır.
  • Check for updates: Veeam Backup & Replication, ürün güncellemelerini haftalık olarak kontrol eder. Veeam güncelleme sunucusunda yeni bir ürün derlemesi yayınlandığında Windows İşlem Merkezi’nde bir bildirim görüntülenir.

Resim-13

Ready to Install ekranın da Customize Settings seçeneğini işaretleyerek Veeam Backup & Replication 12 kurulumunu özelleştirerek kurulum yapacağız.

Resim-14

Service Account ekranın da Veeam Backup & Replication 12 servisleri için kullanılacak olan User ( Kullanıcı ) yapılandırmamız gerekiyor.

LOCAL SYSTEM account (recommended) seçeneği ile Veeam Backup & Replication 12 servisleri sunucu üzerinde Local System hesabını kullanacaktır.

The following user account seçeneği ile Active Directory Domain yapısındaki Administrator yönetici hesabını yapılandırabilirsiniz. Choose diyerek Active Directory Domain yapısında bulunan ve Veeam Backup & Replication 12 için Domain Admin yetkisine sahip User ( Kullanıcı ) oluşturarak servislerin çalışmasını sağlayabilirsiniz. Administrator hesabının Password ( Parola ) değiştirmeniz durumunda Veeam Backup & Replication 12 servisleri çalışmayacaktır. Böyle bir durumda Veeam Backup & Replication 12 servislerinde Password ( Parola ) düzenlemeniz gerekmektedir yoksa Veeam Backup & Replication 12 servisleri ve oluşturduğunuz Backup Job’lar kesinlikle çalışmayacaktır.

Resim-15

Database ekranın da Veeam Backup & Replication 12 kurulumun da Database ( Veritabanı ) yapısı için artık PostgreSQL 15.1 veritabanı yapısını da kullanıldığını görmekteyiz. Veeam Backup & Replication 12 öncesindeki sürümlerde Database ( Veritabanı ) yapısı için sadece Microsoft SQL Server Express veritabanı yapısını kullanmaktaydı.

Microsoft SQL Server Express veritabanı yapısı yerine PostgreSQL 15.1 veritabanı yapısının kullanılmasında en önemli özelliklerden biri PostgreSQL 15.1 veritabanı yapısında Database ( Veritabanı ) maksimum boyutu sınırsızken ve Microsoft SQL Server 2016 Service Pack 2 Express veritabanı yapısında Database ( Veritabanı ) maksimum boyutu 10 GB kadar kullanılabilmekteyiz.

Use following database engine seçeneğin de PostgreSQL seçiyoruz.

Veeam Backup & Replication 12 kurulumun da Database ( Veritabanı ) yapısı için PostgreSQL 15.1 yapısınıda kullanabiliriz. Bu Database ( Veritabanı ) üzerinde Veeam Backup & Replication 12 üzerindeki yapılandırma ve raporlama bilgileri tutulmaktadır. PostgreSQL 15.1 kurulumunu Veeam Backup & Replication 12 kurulumunu yapacağınız Windows Server işletim sistemi üzerinde yapabilirsiniz ya da ortamınız da bulunan PostgreSQL 15.1 veritabanı yapısı üzerinde de yapılandırabilirsiniz.

Install new instance seçeneği ile PostgreSQL 15.1 kurulumunu Veeam Backup & Replication 12 kurulumunu yapacağınız Windows Server işletim sistemine sahip sunucunuz üzerinde yapabilirsiniz.

Use the existing instance (HOSTNAME:PORT) seçeneği ile ortamınız da bulunan PostgreSQL 15.1 veritabanı sunucunuz üzerine bağlantı sağlayarak Veeam Backup & Replication 12 kurulumu için gerekli olan Database ( Veritabanı ) yapılandırmasını yapabilirsiniz.

Connect to SQL Server using seçeneği altında bulunan

Windows authentication credentials of  the backup service account seçeneği ile PostgreSQL 15.1 veritabanı sunucunuz üzerine Windows hesabı ile bağlantı sağlayabilirsiniz.

Native authentication with the following credentials seçeneği ile PostgreSQL 15.1 veritabanı sunucunuz üzerine Username ve Password bilgilerini yazarak bağlantı sağlayabilirsiniz.

Resim-16

Database ekranın da Use following database engine seçeneğin de Veeam Backup & Replication 12 ile birlikte Microsoft SQL Server ya da PostgreSQL 15.1 veritabanı yapısı olarak yapılandırabilirsiniz.

Resim-17

Database ekranın da Veeam Backup & Replication 12 kurulumun da Database ( Veritabanı ) yapısı için artık PostgreSQL 15.1 veritabanı yapısını da kullanıldığını görmekteyiz. Veeam Backup & Replication 12 öncesindeki sürümlerde Database ( Veritabanı ) yapısı için sadece Microsoft SQL Server Express veritabanı yapısını kullanmaktaydı.

Microsoft SQL Server Express veritabanı yapısı yerine PostgreSQL 15.1 veritabanı yapısının kullanılmasında en önemli özelliklerden biri PostgreSQL 15.1 veritabanı yapısında Database ( Veritabanı ) maksimum boyutu sınırsızken ve Microsoft SQL Server 2016 Service Pack 2 Express veritabanı yapısında Database ( Veritabanı ) maksimum boyutu 10 GB kadar kullanılabilmekteyiz.

Veeam Backup & Replication 12 öncesindeki sürümlerde Veeam Backup & Replication kurulumu ile birlikte Microsoft SQL Server Express kurulumu yapılabilmekteydi. Ancak Veeam Backup & Replication 12 ile birlikte direkt olarak Microsoft SQL Server Express kurulumu yapılmamaktadır. Öncelikle Veeam Backup & Replication 12 kurulumu yapacağınız sunucu üzerine Microsoft SQL Server Express kurulumu yapmanız gerekmektedir ya da ortamınız da bulunan Microsoft SQL Server SQL Standalone, Microsoft SQL Server Always ON yapısı ya da Microsoft SQL Server Failover Cluster yapısı üzerinde Veeam Backup & Replication 12 kurulumu için gerekli olan Database ( Veritabanı ) yapılandırmasını yapabilirsiniz.

Use following database engine seçeneğin de Microsoft SQL Server seçiyoruz.

Veeam Backup & Replication 12 öncesindeki sürümlerin kurulumun da Database ( Veritabanı ) yapısı için Microsoft SQL Server yapısını kullanmaktadır. Bu Database ( Veritabanı ) üzerinde Veeam Backup & Replication 12 üzerindeki yapılandırma ve raporlama bilgileri tutulmaktadır.

SQL Server Instance (HOSTNAME\INSTANCE) seçeneğin de Microsoft SQL Server 2016 Service Pack 2 Express kurulumunu Veeam Backup & Replication 12 kurulumunu yapacağınız Windows Server işletim sistemi üzerinde yapabilirsiniz ya da ortamınız da bulunan Microsoft SQL Server SQL Standalone, Microsoft SQL Server Always ON yapısı ya da Microsoft SQL Server Failover Cluster yapısı üzerinde yapılandırabilirsiniz. Microsoft SQL Server 2016 Service Pack 2 Express kurulumunu Veeam Backup & Replication 12 Beta kurulumunu yapacağınız Windows Server işletim sistemine sahip sunucunuz üzerinde yapabilirsiniz. Browse seçeneği ile ortamınız da bulunan Microsoft SQL Server SQL Standalone, Microsoft SQL Server Always ON yapısı ya da Microsoft SQL Server Failover Cluster yapısı üzerinde Veeam Backup & Replication 12 kurulumu için gerekli olan Database ( Veritabanı ) yapılandırmasını yapabilirsiniz.

Connect to SQL Server using seçeneği altında bulunan

Windows authentication credentials of  the backup service account seçeneği ile Microsoft SQL Server SQL Standalone, Microsoft SQL Server Always ON yapısı ya da Microsoft SQL Server Failover Cluster veritabanı sunucularınız üzerine Windows hesabı ile bağlantı sağlayabilirsiniz.

Native authentication with the following credentials seçeneği ile Microsoft SQL Server SQL Standalone, Microsoft SQL Server Always ON yapısı ya da Microsoft SQL Server Failover Cluster veritabanı sunucularınız üzerine Username ve Password bilgilerini yazarak bağlantı sağlayabilirsiniz.

Resim-18

Database ekranın da

Use following database engine seçeneğin de PostgreSQL seçiyoruz.

Install new instance seçeneği ile PostgreSQL 15.1 kurulumunu Veeam Backup & Replication 12 kurulumunu yapacağınız Windows Server işletim sistemine sahip sunucunuz üzerinde yapacağız.

Connect to SQL Server using seçeneği altında bulunan Windows authentication credentials of  the backup service account seçeneği ile PostgreSQL 15.1 veritabanı sunucunuz üzerine Windows hesabı ile bağlantı sağlıyoruz.

Database ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Resim-19

Data Locations ekranın da Intallation path, Guest file system catalog  ve Instant recovery Write cache dizinlerinin sunucumuz üzerinde hangi dizin altında tutulacağını yapılandırabiliriz.

  • Installation folder: Veeam Backup & Replication 12 sunucumuz üzerinde hangi dizine kurulacağını görüyoruz.
  • Guest catalog folder: VBRCatalog klasörü, en fazla boş alan miktarına sahip bir birimde depolanması gerekmektedir. Guest catalog folder, VM Guest işletim sistemi dosyaları için dizin oluşturma verilerini depolar. Yedeklemelerin içindeki VM Guest işletim sistemi dosyalarına göz atmak ve bunları aramak ve tek tıklamayla geri yükleme gerçekleştirmek için verileri dizine ekleme gereklidir.
  • Instant recory write cache: Maksimum boş alan miktarına sahip bir birimdeki IRCache klasörüdür. IRCache klasörü, kurtarma doğrulaması veya geri yükleme işlemleri sırasında yedeklemelerden başlatılan suncuların yazma önbelleğini depolanır. Yazma önbelleğini depolamak için en az 10 GB boş disk alanınız olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Data Locations ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Resim-20

Port Connection ekranın da Catalog service port, Veeam Backup service port, Secure connections port ve REST API service port Veeam Backup & Replication 12 servislerinin kullanacağı portları görüyoruz. Default portları değiştirebilirsiniz ya da default olarak bırakabilirsiniz.

  • Catalog service port: Catalog service port, Veeam Guest Catalog Service tarafından katalog verilerini yedekleme sunucularından Veeam Backup Enterprise Manager’a çoğaltmak için kullanılır.
  • Service port: Service port, Veeam Backup Enterprise Manager tarafından yedekleme sunucularından veri toplamak için kullanılır. Buna ek olarak,Veeam Backup & Replication konsolu, yedekleme sunucusuna bağlanmak için bu hizmet bağlantı noktasını kullanır.
  • Secure connection port: Secure connection port,  Mount server tarafından Veeam Backup & Replication yedekleme sunucusuyla iletişim kurmak için kullanılır.
  • REST API service port: Bu hizmet bağlantı noktası, Veeam Backup & Replication REST API’sine erişmek için kullanılır.

NOT : Veeam Backup & Replication 12 sunucusu ve ortamımızdaki sunucularınız üzerinde kullandığınız Windows Firewall ya da 3.Party bir Firewall yazılımı varsa bu portları eklemenizi önemle belirtmek isterim. 

Resim-21

Ready to Install ekranın da Veeam Backup & Replication 12 kurulumu için yapmış olduğunuz yapılandırmanın bir özetini görüyorsunuz.

  • Installation folder: Veeam Backup & Replication 12 sunucumuz üzerinde hangi dizine kurulacağını görüyoruz.
  • vPower cache folder: Maksimum boş alan miktarına sahip bir birimdeki IRCache klasörüdür. IRCache klasörü, kurtarma doğrulaması veya geri yükleme işlemleri sırasında yedeklemelerden başlatılan suncuların yazma önbelleğini depolanır. Yazma önbelleğini depolamak için en az 10 GB boş disk alanınız olduğundan emin olmanız gerekmektedir.
  • Guest catalog folder: VBRCatalog klasörü, en fazla boş alan miktarına sahip bir birimde depolanması gerekmektedir. Guest catalog folder, VM Guest işletim sistemi dosyaları için dizin oluşturma verilerini depolar. Yedeklemelerin içindeki VM Guest işletim sistemi dosyalarına göz atmak ve bunları aramak ve tek tıklamayla geri yükleme gerçekleştirmek için verileri dizine ekleme gereklidir.
  • Service account: Veeam Backup Service’in hangi servis hesabı ile çalışacağını görüyoruz.
  • Database engine: Veeam Backup & Replication 12 sunucusu üzerine PostgreSQL 15.1 Veritabanı uygulamasını kurulacağını görüyoruz.
  • SQL server: PostgreSQL 15.1 Veritabanı uygulaması üzerinde kullanılacak sunucu adı ve bağlantı port numarasını görüyoruz.
  • Database name: PostgreSQL 15.1 Veritabanı uygulaması üzerinde oluşturulacak olan Veritabanı ismini görüyoruz.
  • Catalog service port: Catalog service port, Veeam Guest Catalog Service tarafından katalog verilerini yedekleme sunucularından Veeam Backup Enterprise Manager’a çoğaltmak için kullanılır.
  • Service port: Service port, Veeam Backup Enterprise Manager tarafından yedekleme sunucularından veri toplamak için kullanılır. Buna ek olarak,Veeam Backup & Replication konsolu, yedekleme sunucusuna bağlanmak için bu hizmet bağlantı noktasını kullanır.
  • Secure connection port: Secure connection port,  Mount server tarafından Veeam Backup & Replication yedekleme sunucusuyla iletişim kurmak için kullanılır.
  • REST API service port: Bu hizmet bağlantı noktası, Veeam Backup & Replication REST API’sine erişmek için kullanılır.
  • Check for updates: Veeam Backup & Replication, ürün güncellemelerini haftalık olarak kontrol eder. Veeam güncelleme sunucusunda yeni bir ürün derlemesi yayınlandığında Windows İşlem Merkezi’nde bir bildirim görüntülenir.

Ready to Install ekranın da gerekli yapılandırmayı kontrol ettikten sonra Veeam Backup & Replication 12 kurulumunu Install diyerek başlatıyoruz.

Resim-22

Installing Veeam Backup & Replication ekranın da öncelikle Installing PostgreSQL Server 15.1 kurulumunun başladığını görüyoruz.

Veeam Backup & Replication 12 öncesindeki sürümlerin kurulumun da Microsoft SQL Server 2016 Service Pack 2 Express kurulumu yapmaktaydık.

Resim-23

Installing Veeam Backup & Replication ekranın da Veeam Backup & Replication Server kurulumunun başladığını görüyoruz.

Resim-24

Installing Veeam Backup & Replication ekranın da Veeam Backup & Replication Console kurulumunun başladığını görüyoruz.

Resim-25

Installing Veeam Backup & Replication ekranın da Veeam Explorer for Microsoft Exchange, Veeam Explorer for Microsoft SharePoint, Veeam Explorer for Microsoft SQL Server, Veeam Exlorer Exchane Active Directory, Veeam Explorer for Microsoft PostgreSQL Server ve Veeam Explorer for Oracle kurulumlarının başladığını görüyoruz.

Resim-26

Installing Veeam Backup & Replication ekranın da Veeam Agent for Agent Redistributables kurulumunun başladığını görüyoruz.

Resim-27

Installling Veeam Backup & Replication ekranın da Veeam Plus-ins Veeam Backup & Replication kurulumunun başladığını görüyoruz.

Resim-28

Installing Veeam Backup & Replication ekranın da Veeam Backup & Replication 12 kurulumu tamamlanıyor.

Veeam Backup & Replication 12 servislerinin starting services… olduğunu görüyoruz.

Resim-29

Veeam Backup & Replication 12 ekranın da Successfull installed olarak görüyoruz. Veeam Backup & Replication 12 kurulumu başarılı bir şekilde tamamlandı.

Finish diyerek Veeam Backup & Replication 12 ekranını kapatıyoruz.

Resim-30

Veeam Backup & Replication 12 kurulumu tamamlandıktan sonra Desktop ( Masaüstü ) üzerindeki Veeam Backup & Replication 12 konsoluna tıklayarak Veeam Backup & Replication 12 çalıştırıyoruz.

Veeam Backup & Replication 9 sonrasında gelen bu özellik ile ortamınız da bulunan Windows Server işletim sistemine sahip bir sunucu üzerine ya da Windows Client işletim sistemine sahip makine üzerine kurulumunu yaparak Veeam Backup & Replication 12 yönetimini sağlayabilirsiniz.

Connect diyerek Veeam Backup & Replication 12 konsolunu çalıştırıyoruz.

Resim-31

Veeam Backup & Replication 12 konsolu yeni özellikleri ile karşımıza geliyor.

Resim-32

Veeam Backup & Replication 12 konsolun da Help menüsü altında bulunan About sekmesinden versiyonu kontrol ediyoruz.

Veeam Backup & Replication 12 versiyonunu 12.0.0.1420 olarak görüyoruz.

Resim-33

Başka bir yazimizda görüşmek dileğiyle…

Bu konuyla ilgili sorularınızı alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs:Veeam 12 Veeam 12, Veeam 12 Kurulumu Veeam 12 Kurulumu, Veeam 12 Yapılandırması Veeam 12 Yapılandırması, Veeam Backup & Replication 12 Veeam Backup & Replication 12, Veeam Backup & Replication 12 Kurulumu Veeam Backup & Replication 12 Kurulumu, Veeam Backup & Replication 12 Yapılandırması Veeam Backup & Replication 12 Yapılandırması, Veeam Backup 12 Veeam Backup 12, Veeam Backup 12 Kurulumu Veeam Backup 12 Kurulumu, Veeam Backup 12 Yapılandırması Veeam Backup 12 Yapılandırması

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 2
    harika_
    Harika!!
  • 2
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 1
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Baki ÇUBUK 1985 K.D.Z Ereğli doğumludur. 1998 yılında başlayan bilgisayar ile tanışma macerası 2003 yılında profesyonel hayata atılarak başlamıştır.19 yılı aşkın bir süredir Bilişim sektörü içerisinde farklı rollerde görev almıştır. Bilişim sektörüne K.D.Z Ereğli faaliyet göstermiş olan Ebil Bilgisayar bünyesin de 2003 – 2007 yılları arasında Teknik Destek Uzmanı olarak görev yapmıştır. Ebil Bilgisayar bünyesinde kurulan Avasoft Yazılım ve Danışmanlık firmasından çelik sektörü için üretilen Avasoft yazılım, Logo Tiger ve ETA Muhasebe yazılımlarına 2005 – 2007 yılları arasında Yazılım Destek Uzmanı olarak görev yapmıştır. 2007 yılında vatani görevi nedeniyle bu firmadaki görevlerinden kendi isteği ile ayrılmıştır. Vatani görevini tamamladıktan sonra 2008 – 2009 yılları arasında Bilge Adam Bilişim Grubu‘nda Sistem ve Network Uzmanlığı eğitimi alarak eğitimini Üstün Başarı ile tamamlamıştır. İstanbul’da faaliyet gösteren InterComp Bilgisayar bünyesinde 2009 – 2011 yılları arasında Sistem Destek Uzmanı olarak görev yapmıştır. Eylül 2011 yılından Ağustos 2022 yılına kadar Dorak Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları Holding A.Ş bünyesin de Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak görev yapmıştık. Eylül 2022 yılından itibaren Tiryaki Agro Gıda San. ve Tic. A.Ş. Sistem ve Network Müdürü olarak görev yapmaktadır. 2015 yılında Türkiye’de tüm 4 ve 5 yıldızlı otellerin IT Manager – Group IT Manager – Head of IT – IT Director pozisyonundaki profesyonel Bilgi İşlemcileri bir araya getirmek için kurulan HOTELS CIO Kurucu Üye olarak görev almaktadır. 2005 yılında Bilişim sektöründeki Türkçe içeriği arttırmak ve Microsoft’a ait ürünler ile ilgili çözümler sunmak için oluşturulmuş bağımsız bir organizasyon olan Mshowto bünyesinde yazar olarak görev almaktadır. 2017 yılında Türkiye’de Bilişim sektörüne yön veren, kâr amacı taşımayan, gönüllülerden oluşan profesyonel bir sosyal insiyatif olarak kurulan CIO Turkey bünyesinde Kurucu Üye olarak görev almıştır. 2020 yılında Bilişim Sektörüne fayda sağlamak için üyeleri arasında dayanışma ve geliştirmeyi hedefliyen. Bilişime dokunan herkesin derneği olacak BiTekDer Kurucu Üye olarak görev almıştır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir