[SIZE=5]İnternetten Kitap Okumak[/SIZE]

[SIZE=4]İnternetten Kitap Okuma – Bölüm 1: Ekitap Nedir? Ekitap Okumanın Avantajları Nelerdir?[/SIZE]

İnternetten Kitap Okumak isteyen ancak bu konuda hiçbir bilgisi olmayan kitap kurtları için, ekitaplar, ekitap dosya formatları ve okuyucuları hakkında bilgi veren geniş bir rehber hazırlamak istedik. Rehberimizin ilk bölümünde, “ekitap nedir?” sorusuna cevap verdik ve ekitap okumanın basılı kitap okumayla karşılaştırıldığında öne çıkan avantajlarından bahsettik.

[SIZE=4]İnternetten Kitap Okuma – Bölüm 2: Ekitap Dosya Formatları Nelerdir?[/SIZE]

İlk bölümdeki avantajlar ışığında internetten kitap okumaya karar verenler için, ikinci bölümde ilk olarak ekitap dosyalarının türlerinden yani uzantılarından bahsettik. PDF, epub ve mobi gibi dosya uzantılarının içeriğini ve farklılıklarını anlattık. Ekitap okurken hangi dosya türlerini öncelikli olarak tercih etmeniz gerektiği sorusuna cevap verdik.

[SIZE=4]İnternetten Kitap Okuma – Bölüm 3: Ekitap Okuma Programları[/SIZE]

Ekitap dosya formatlarını ve farklılıklarını öğrendiniz. Peki bu formatları bilgisayarınızda, tabletinizde ve telefonunuzda hangi programlar ile açabilirsiniz? Size keyifli bir kitap okuma deneyimi sunacak, tüm ihtiyaçlarınıza karşılık verebilen en işlevsel uygulamalar neler? Rehberimizin üçüncü bölümünde, Windows, Android ve IOS işletim sistemleri için en iyi ekitap okuyucu programlar yer alıyor.

[SIZE=4]İnternetten Kitap Okuma – Bölüm 4: Ekitap Okuyucu Cihazlar[/SIZE]

Ekitaplar, yanımızdan hiç ayırmadığımız telefonlarımız başta olmak üzere hemen hemen her aygıttan üçüncü bölümde bahsettiğimiz ekitap okuyucu programlar aracılığıyla kolayca okunabiliyor. Bunun yanında bir de yalnızca ekitap okumak amacıyla üretilen tablet benzeri ekitap okuyucu cihazlar bulunuyor. Bu okuyucuların diğer cihazlara karşı ne gibi avantajları bulunuyor? Ekitap okumak için ekitap okuyucu cihaz almak gerekli mi, gerekliyse hangi cihazlar en iyileri? Rehberimizin dördüncü bölümünde bu soruların cevaplarını veriyoruz.

[SIZE=4]İnternetten Kitap Okuma – Bölüm 5: Ekitap Kaynakları[/SIZE]

Tercih ettiğiniz herhangi bir cihazdan ekitap okumaya başladınız. Peki kitapları nereden temin edeceksiniz? İnternet dünyası uçsuz bucaksız bir deniz; hem ücretli hem de ücretsiz birçok ekitap kaynağını içerisinde barındırıyor. Rehberimizin son bölümünde internetten kitap indirirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve doğru kaynakları nasıl bulabileceğinizi anlattık.

Umuyoruz ki hazırladığımız bu rehber internetten kitap okumaya başlamak isteyenler için aydınlatıcı bir kaynak olmuştur. Rehberimiz içerisinde cevabını bulamadığınız sorularınızı yorum bırakarak bizlere sorabilirsiniz. Bu sayede cevapları hem siz, hem de aynı şeyi merak eden başkaları görebilecektir. Rehberimize yukarıdaki görsele tıklayarak sitemizden ulaşabilirsiniz. İyi okumalar!

Kitap Arşivi