Saygılar Mshowto ailesi
Ben server 2003 üzerine exchange server 2003 standart kurdum. Forest perp - domain prep - domain tanımı vs. bunları yaptım smtp connector tanımını yaptım.
Sonra owa da mail gönderdim bir userdan bir usera mail ulaştı.Outlook expresste de denedim oldu.Ama 10.40.77.1 nosunu verdim server a kendi local ağımda çalışıyor. microsoft Outlookta Gelen ve giden sunucu bölümüne static adsl ip mi yazdığım zaman hata veriyor pop3 hatası veriyor. Sondan 2 teste yani.
Artı olarak static ip mi yazdığım zaman misal 181.153.54.88/exchange dediğim zaman hata veriyor. Ama local dan herşey normal çalışıyor. Adsl de modemle iligili bir ayar yapmakmı lazım(adsl modemle ilgili hiç bir şey yapmadım ) yoksa exchange kurmayı mı beceremedikAllah var server local iyi çalışıyor ilk defa kurmama rahmen
Tek istediğim karş taraf benim static ip mi outlook a yazıp kullanıcı adı şifresi yazıdık tan send / receive yapabilsin sonra ben çalıştığın emin olunca diğer spam vs. ayarlarını yapıp dns lerimi yeni kurduğum bu sunucu ya yönlendirecem. Maksadım öğrenip sonra tam olarak hizmete sokmak.

Allah var server local iyi çalışıyor ilk defa kurmama rahmen