4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: tekbir mail adresi üzerinden birden fazla kişi nasıl mail yollar???

Standart tekbir mail adresi üzerinden birden fazla kişi nasıl mail yollar???

Arkadaşlar benim sorunum şu diyelim ki 15 kullanıcım var bunlar info@domainname.com üzerinden hepsi mail yollayabilsin ama o mail adresine gelen mailleri sadece benim belirledigim kişler alabilsin. bunu exchange 2003 üzerinden nasıl yaparım.

Standart Ynt: tekbir mail adresi üzerinden birden fazla kişi nasıl mail yollar???

mail alma olayını hallettim ama aynı adres uzerinden birden fazla kişinin sadece mail yollama olayını halledemedim.

Standart Ynt: tekbir mail adresi üzerinden birden fazla kişi nasıl mail yollar???

Gönderecek kişilerin yetkisi var ise outlook/yeni/seçenekler üzerinden "kimden" seçeneğine tik atarak gönderebilirler. infoya gelen maillerde nasılsa gerekli kişilere forward olduğundan bu istemediğiniz kişilerin mailboxuna düşmeyecektir.

Gönderecek kişilere yetki vermek için;
    Exchange server üzerinde AD yönetim konsolunu açınız, menü çubuğunda wiew/Advanced Features'e tik atınız. Böylece exchange gelişmiş ayarlarını shemada görmüş olacaksınız, ilgili kullanıcı üzerinde (mail gönderilecek olan adres), sağ klik/ properties/ exchange advanced tabından mailbox Rights 'e basınız açılan pencereden permisionları kontrol ediniz. Öncelikle gönderecek kişilere buradan mailboxa ulaşım iznlerinin yapılması gerekiyor.

Alper Kaynak

Teşekkurler.. gönderme olayını da hallettim... iyi çalışmalar..