Yazarımız Asil Mutlu’nun Veri Yönetimi Kitabı Yayında
0

Mshowto Bilişim topluluğu yazarlarından Asil Mutlu‘nun geçtiğimiz günlerde KODLAB‘dan Veri Yönetimi kitabı yayına çıktı. Kitapta yazarımız, sizlere bir kurumun en değerli kaynağının yani “Verinin” bütünlüğünü sağlamanın yanı sıra iş süreçlerinin kesintisiz olarak hizmet verebilmesi verebilmesinin sağlanabilmesi için Microsoft’ un sunmuş olduğu System Center Data Protection Manager’ ın anlaşılabilmesi ve sorunsuz veri korumasının sağlanabilmesi amacı ile hazırlamıştır. Yazarımız Asil Mutlu’nun kitabını birçok kitapçı ve online kitap satış sitesinden bulabileceğiniz gibi Babil,Nezih ve Kitap Seç‘ten de alabilirsiniz. Kendisini birkez daha tebrik ediyoruz ve satışında başarılar diliyoruz.


Yazarın Özgeçmişi

Yazarımız 2007 yılında Süleyman Demirel Üniversitesinde Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Ege Bölgesi Sanayi Odasında mesleki hayatına başlamıştır. Burada bir çok farklı platform üzerinde çalışmaya başladıktan sonra Merkezileştirilmiş Yönetim üzerine eğilerek Microsoft’ un System Center ürün ailesi üzerinde çalışmalarını arttırmış ve bu noktada özel ilgi alanı olarak belirlediği bu ürün ailesi üzerine bir çok projeler gerçekleştirmiştir.

Farklı firmalarda edindiği tecrübeler sayesinde sektörel anlamda Müşteri, Entegratör ve Üretici firmalarda farklı pozisyonlarda görev almıştır. Bilgi Teknolojileri alanında yapmış olduğu bir çok farklı projeler, eğitimler ve seminerler ile gelen yeni nesillere yön göstermek amacı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Şuanda kurucu ortağı olduğu PENETWORKS Bilgi Teknolojilerinde yöneticiliğin yanı sıra gerektiğinde işin mutfağına halen inmekte ve bilgilerini aktararak projeler gerçekleştirmektedir.

Kitabın Önsözü

Veri güvenliğinin her geçen gün dahada önem kazanması ile bir çok üretici bir çok farklı iş yüklerinin ve verilerinin korunmasına yönelik çözümler sunmaktadır. Günümüzde işletmelerin kullandığı iş yüklerinin çoğunluğunun Microsoft tabanlı olması ve bu platfomların koruma altına alınarak iş süreçlerinin devamlılığını sağlamak açısında Microsoft’ un sunmuş olduğu System Center Data Protection Manager microsoft iş yüklerinin yanısıra farklı üreticilerin iş yüklerinide koruma altına alabilme imkanı sunmaktadır.

İlk olarak System Center Data Protection Manager 2007 ile hayatımıza giren DPM Windows ortamları için kullanımı kolay ve en iyi kalitede yedekleme ve kurtarma çözümü sunmak için disk, teyp ve bulut tabanlı depoları sorunsuz bir şekilde kullanır. Her çaptaki Windows müşterileri için uygun maliyetli, güvenli ve güvenilir bir ölçeklenebilir ve yönetilebilir koruma çözümü sağlar.

Bu kitap sizlere kurumunuz da bulunan iş yüklerinin ve verilerin System Center Data Protection Manager ile en verimli ve efektif şekilde korumayı sağlayabilmeniz açısından bir eser haline getirilmiştir. DPM’ in en iyi şekilde anlaşılması ve yapılandırılabilmesi için referans alınacak bir çok önemli bilgiyi içinde barındırmaktadır.

Eserde neler öğrenilecek, yazılış amacı, eser kimlere hitap ediyor

  • Bu eserde System Center Data Protection Manager ile iş yüklerinin nasıl korunulacağı, kritik durumlarda korunan verilerin tekrardan nasıl geri kurtarılacağı ve DPM’ in yapılandırılmasının en doğru şekilde nasıl yapılabileceğini öğreneceksiniz.
  • Bir kurumun en değerli kaynağının yani “Verinin” bütünlüğünü sağlamanın yanı sıra iş süreçlerinin kesintisiz olarak hizmet verebilmesinin sağlanabilmesi için Microsoft’ un sunmuş olduğu System Center Data Protection Manager’ ın anlaşılabilmesi ve sorunsuz veri korumasının sağlanabilmesi amacı ile hazırlanmıştır.
  • Bu eser işi itibari ile Yedekleme Operatörleri, Sistem Yöneticiler ve Yedekleme Yöneticilerine hitap ederken kendini bu alanlarda geliştirmek isteyen her BT personeline hitap etmektedir.

 

Kitabın içeriği

  1. DPM 2016 Yenilikleri
  2. Modern Yedekleme Alanı (MBS)
  3. DPM Servisleri, Yerel Hesaplar ve Grupları
  4. DPM Sunucu Dağıtımının Planlanması
  5. Disk-Tabanlı Yedekleme için Planlama
  6. Teyp-Tabanlı Yedekleme için Planlama
  7. Bulut-Tabanlı Yedekleme için Planlama
  8. İş Yükü Korumanın Planlanması
  9. İş Yükü Kurtarmanın Planlanması
  10. DPM için Güvenlik Planlaması
  11. DPM Tarafından Kullanılan SQL Server Instance Değiştirmesi
  12. DPM Server’ın Yeni Bir Sunucuya Taşınması
  13. DPM Disk Havuzları
  14. Modern Yedekleme Alanları ve Tekilleştirme
  15. DPM Ajanlarının Dağıtılması
  16. Teyp Kütüphaneleri
  17. Koruma Grubu Yapılandırması
  18. DPM Uzaktan Yönetim Yapılandırması (Remote Administration)
  19. DPM Rol Tabanlı Erişim ve Yapılandırması
  20. Bandwidth ve Network Trafik Kontrolü
  21. DPM Scale-Out Koruma
  22. Hyper-V Ortamlarının Korunması
  23. SQL Sunucuları ve Veritabanlarının Korunması
  24. Exchange Server Mimarilerinin Korunması
  25. Sharepoint Server Mimarilerinin Korunması
  26. Windows Cluster’ların DPM İle Korunması
  27. Linux Tabanlı Sistemlerin Korunması
  28. Azure Recovery Service Vault Yapılandırması
  29. Online Koruma İçin DPM Sunucunun Ayarlanması
  30. DPM Sunucularının İzlenmesi

 

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

TAGs: Asil Mutlu, DPM,SCDPM, Veri Yönetimi,KODLAB,Microsoft,Linux,Disk-Tabanlı Yedekleme,Teyp-Tabanlı Yedekleme,Bulut-Tabanlı Yedekleme

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

Servan Oral, 1991 yılında Diyarbakır’da doğdu. Üniversite öncesi öğrenimini Malatya’da tamamladı. Dicle Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunudur. .Net Developer olarak birçok firmada görev almıştır. MSHOWTO bünyesinde yazar olarak görev yapmaktadır. Uzmanlık alanları olan; Bilişim Güvenliği, Microsoft Azure, Microsoft Visual Studio, C# .Net, Asp.Net, Cloud Computing, Microsoft Azure SQL, Microsoft SQL Server, MVC .Net alanlarında yazarlık yapmakta ve etkinliklerde uzmanlık alanlarında konuşmacı olarak görev almaktadır. MCP sertifikası bulunmaktadır.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir