1. Anasayfa
  2. Üretici Teknolojileri

Windows için theHarvester GUI


0

Birçok “penetrasyon testi”nde bilgi toplama (footprinting) evresi en önemli evrelerin başında gelir. Bu evrede hedef hakkında oldukça çok bilgi toplamak gerekiyor. Bilgi toplama evresinde şüphesiz en çok kullanılan araçların başında “theHarvester” gelmektedir.

theHarvester “python” ile yazılmış oldukça başarılı bir araçtır. Komut modu ile çalışan bu araç oldukça başarılı olmasına karşın bazı kesimler tarafından kullanılmamaktaydı. Bu sorunu gidermek ve Windows altında sorunsuz bir şekilde çalıştırmak için grafiksel kullanıcı arabirimi geliştirmeye karar verdim.

theHarvester kullananların bu aracı Windows altında çalıştırıp, yığınla kod girmemeleri için geliştirilen bu araç sayesinde bir kaç tıklama ile dilediğiniz gibi tarama gerçekleştirebilirsiniz.

Programı ve diğer tüm dosyaları buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Zip uzantılı dosyanın şifresi “mshowto” (tırnak işaretleri olmadan) dur. Ardından programı çalıştırabilmek için sağ tıklayıp “Yönetici Olarak Aç”ı tıklayınız.


Resim-1

Program Resim-1’deki gibi açılacaktır. Program açıldıktan sonar domain kısmını ve dilerseniz ek seçenekleri seçerek tarama başlatabilirsiniz.

theHarvester’ın detaylı kullanımı için http://www.social-engineer.org/framework/Computer_Based_Social_Engineering_Tools:_The_Harvester bu adrese bakabilirsiniz.

Not: Programın çalışabilmesi için bilgisayarınızda .NET Framework 4.0 ve Python kurulu olması gerekmektedir.

Programın kaynak kodları ve proje dosyasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org http://credit-n.ru http://credit-n.ru/offers-zaim/ezaem-zaim-online-za-15-minut.html

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 2
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

15+ yıllık siber güvenlik dünyasındaki çalışmaları ile tanınan Eyüp Çelik, birçok defans ve hack grubunu yöneterek siber güvenlik alanında adını duyurmuştur.Doksanlı yıllardan bu yana siber güvenlik alanında çalışmalarını sürdüren Eyüp Çelik’in uzmanlık alanları arasında sistem, ağ alt yapısı, veritabanı yapıları, yazılım ve web en başta gelmektedir. Visual C++, C# ve benzeri dillerde 10 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Eyüp Çelik .NET platformu üzerinde siber güvenlik (hacking) araçları geliştirerek blogu üzerinden paylaşmakta ve açık kaynak dünyasına hediye etmektedir.Profesyonel iş hayatındaki kariyerine 2006 yılından sonra beyaz şapkalı hacker olarak devam eden Çelik, ülkemizin en önemli bilişim, adli analiz ve bilgi güvenliği firmalarında beyaz şapkalı hacker, defans ve ar-ge ekiplerini yönetmiştir. Aynı zamanda eğitmen kimliği ile birçok farklı üniversitede ve kurumda 200’den fazla konferansa katılarak siber güvenlik sektörüne değer katmıştır. Eğitimler, konferanslar ve benzeri birçok alanda üniversite öğrencilerine yön gösterici kimliği ile tanınan Eyüp Çelik, ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarında etik hackerlik, web güvenliği, ileri seviye sızma testleri ve benzeri birçok konuda eğitimler vermeye devam etmektedir.Kariyerindeki en önemli adımlarını ülkemizin önde gelen danışmanlık firmalarında sürdürmeye devam eden Çelik, Siber Güvenlik ve AR-GE Direktörü ünvanı ile birçok kamu kurumuna ve özel sektördeki kritik kurumlara siber güvenlik danışmanlığı ve eğitim hizmetleri sunmuştur.Boş vakitlerini profesyonel fotoğrafçılık yeteneği ile devam ettiren Çelik, 2018 yılı itibari ile Privia Security ve Kodia firmalarını kurarak, siber güvenlik sektörüne farklı bir bakış açısı getirmeyi amaç edinmiş ve son bir yıldır ülkemizin en değerli kamu ve özel sektör firmalarına siber güvenlik danışmanlığı, AR-GE ve eğitim konularında hizmet vermeye devam etmektedir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir