0

Symantec Endpoint Protection Manager kurulumunu yaparken database olarak iki seçenekle karşılaşırız. Bunlardan biri Microsoft SQL Server diğeri Embedded database dir. 5.000 client dan az olan networklerde Embedded database kullanımı tavsiye edilir.Kurulum esnasında database için bir şifre belirleriz ve bağlantıyı bu şifre ile sağlarız.Çeşitli sebeplerden ötürü database şifresine erişilemiyorsa ya da unutulmuşsa aşağıdaki adımları takip ederek şifreyi öğrenebilirsiniz.

1. İlk olarak SEPM’nin yüklü olduğu sürücüde C:\Program Files\Symantec\Symantec Endpoint Protection Manager\Inetpub\Reporting\Common klasörüne giriyoruz.


Resim – 1

2. Değişikliği yapmadan önce connectdb.php isimli dosyanın yedeğini alalım.Ardından connectdb.php dosyasına sağ tuş,özellikleri tıklayıp Read-only işaretini kaldırıyoruz.


Resim – 2

3. Sonra connectdb.php dosyasını Notepad ya da benzeri herhangi bir editörle açıyoruz.” ado_connect(&$conn_id, $ODBCDSN, $dbuser, $dpwd, $ConnectionTimeout, $CommandTimeout);” bulunduğu 77 nolu satıra geliyoruz.Bu satırın üstüne “echo “ODBC PASSWORD: “.$dpwd;” satırını yazıyoruz.Kaydedip kapatıyoruz.


Resim – 3

4. Sıra geldi parolayı görüntülemeye.Bunun için browserı açıp http://127.0.0.1:8014/reporting adresine giriyoruz.SEPM’ye login olurken kullandığımız kullanıcı adı ve parolamızı yazıp giriş yapıyoruz.


Resim – 4

5. Açılan Reporting sayfasının sol üst köşesinde database şifremizi görüyoruz.


Resim – 5

6. Şifreyi test etmek için Start > Administrative Tools > Data Sources (ODBC)’a tıklıyoruz. System DSN > SymantecEndpointSecurityDSN > Configure > Login’e giriyoruz. User ID bölümüne eğer değişiklik yapılmadıysa “dba” password bölümüne de Reporting sayfasında görüntülediğimiz parolayı yazıyoruz.Ardından ODBC tabına gelip Test Connection’a tıklıyoruz.


Resim – 6

7. Eğer yazdığımız kullanıcı adı doğruysa karşımıza bağlantının başarılı olduğuna dair mesaj çıkacaktır.


Resim – 7

Yaptığımız bu çalışma ile ODBC database şifremizi öğrenip bağlantımızı test etmiş olduk. Üzerinde değişiklik yaptığımız dosyadaki eklediğimiz satırı çıkarıp dosyayı ilk haline çeviriyoruz. Dosyanın özelliklerine girip Read-only kutucuğunu işaretleyerek çalışmamızı tamamlıyoruz.

Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz.

Referanslar

www.mshowto.org

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    harika_
    Harika!!
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_iyi
    Çok iyi
  • 0
    sevdim_
    Sevdim!
  • 0
    bilemedim_
    Bilemedim!
  • 0
    olmad_
    Olmadı!
  • 0
    k_zd_m_
    Kızdım!

1981 İstanbul doğumlu. Mersin Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama bölümünü bitirdi.11 yıldır bilişim sektöründe çeşitli kademelerde görev aldı.3 yılı aşkın süredir bir yazılım firmasında Sistem Destek Uzmanı olarak çalışıyor. MCITP:EA ve Symantec Technical Specialist (STS) sertifikalarına sahip.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Tıklayın, üyemiz olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi siz olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir